Свинина в медовій глазурі на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ділюся відмінним святковим рецептом смачної свинини в медовій глазурі. Ця страва підійде як для новорічного столу, так і для будь-якого святкового.
Свинина в медовій глазурі - страва, яке підкорить всіх ваших гостей. М'ясо за цим рецептом виходить дуже ніжним і соковитим всередині (головне, не перетримати в духовці), ну а зовні утворюється неперевершено красива гладка глазурная скоринка з приємним кисло-солодким смаком. Готується таке блюдо досить просто, навіть під час підготовки до свята вам потрібно просто змастити свинину маринадом і відправити в духовку.
- Свинина - 600 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 1-2 Ст. Ложок (або томатний соус)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Свинину для запікання (можна брати вирізку або корейку) промийте та висушіть. Зробіть надрізи на поверхні глибиною приблизно 1 см. Вздовж і впоперек.
Натріть свинину сіллю і перцем (не забуваючи про надрізах) і залиште хвилин на 15, щоб воно злегка промаринувалося.
Тим часом для соусу змішайте мед, лимонний сік і кетчуп. Пропорції можете змінювати в залежності від своїх смакових переваг. Але раджу кількість меду не зменшується, тоді м'ясо вийде дійсно в глазурі. Замість кетчупу можна використовувати джем, наприклад, журавлинний. Він кисло-солодкий і буде добре поєднуватися зі смаком м'яса. Але мені здається, що в поєднанні з медом соус виходить аж надто солодким і немає балансу смаку. Тому мені більше подобаються томатні соуси.
Викладіть свинину в форму для запікання, застелену фольгою, рясно змастіть соусом, накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Потім розгорніть фольгу, знову змастіть соусом і запікайте ще 20-25 хвилин до повної готовності.
Смачна свинина в медовій глазурі готова. Смачного!