Шинка в гірчично-медовій глазурі
(покроковий рецепт з фото)
На будь-якому святковому столі добре приготована шинка в гірчично-медовій глазурі стане блюдом-хітом. Тому заздалегідь ділюся, як приготувати таку шинку правильно. Дивіться інструкцію по кроках!
Запечена шинка - одне з найбільш «виграшних» страв, яке можна приготувати до сімейного обіду або вечері з друзями менш, чим за 3 годину. Воно ідеально підходить для особливих випадків, таких як Великдень, Різдво або Новий рік.
- Шинка - 1800 грам (копчена)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (коричневий)
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка(dizhonskaя)
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Чебрець свіжий - 2 штуки (гілочки)
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - За смаком
У великій каструлі доведіть воду до кипіння, покладіть шинку і варіть під кришкою протягом півтори години.
Тим часом займіться приготуванням глазурі: в миску насипте цукор.
Додайте цельнозерновую гірчицю.
Потім - мед.
Зніміть листя з гілочок чебрецю, дрібно їх наріжте і додайте в миску.
Нарешті додайте корицю і перемішайте глазур.
Духовку нагрейте до 180 градусів. Відварену шинку помістіть в форму для запікання і за допомогою столової ложки нанесіть на шинку половину приготовленої глазурі.
По всій поверхні шматка шинки закріпіть гвоздику з інтервалом в 3 см, поставте окіст в гарячу духовку.
Через 30 хвилин полийте шинку по всій поверхні глазур'ю. Поставте шинку назад в духовку ще на 30 хвилин.
Готову шинку викладіть з форми і залиште відпочити на 20 хвилин.
Розріжте шинку в гірчично-медовій глазурі на шматочки і подавайте на стіл. Смачного!