Рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці
(покроковий рецепт з фото)
Напевно кожен з нас пам'ятає з дитинства дуже смачні рулети з начинкою, і сьогодні я розповім рецепт одного з них, а саме - як приготувати рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці. Смачно!
Будь-яка випічка на дріжджовому тесті виходить неймовірно повітряної і пишною, і цей рулет не виняток. Головний смак цієї випічці надає начинка: подрібнений горіхи, чорнослив і лимонне пюре. За бажанням чорнослив можна замінити родзинками, але тоді у вашій начинка не буде характерною кислинки. Лимона можна дати більше або менше, дивіться на свій смак. Крім того, ви можете сформувати не один великий, а кілька маленьких рулетів, смак не зміниться.
- Борошно - 700 грам
- Дріжджі - 50 грам (свіжі)
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Грецькі горіхи - 250 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Мед - 30 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Лимон - 2 штуки
1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці (3 ст. Ложки) і розведіть до однорідності. Додайте кілька столових ложок борошна і перемішайте. Залиште опару при кімнатній температурі на 15 хвилин.
2. Поступово додайте 500 грам борошна і молоко, що залишилося. Яйця (1 жовток відкладіть) збийте з цукром протягом 3-4 хвилин, після чого додайте м'яке вершкове масло і знову добре збийте.
3. Додайте яєчну масу до борошняної і замісіть тісто в мисці. Перекладіть тісто на робочу поверхню і повністю замісіть його, підсипаючи борошно.
4. Залиште тісто при кімнатній температурі на 40 хвилин, накривши його плівкою. Лимон залийте окропом, дайте воді повністю охолонути. Чорнослив і горіхи подрібніть блендером.
5. Лимон розріжте на кілька частин і збийте блендером до стану пюре. Додайте лимон до горіхів і чорносливу. Тісто розкачати в пласт товщиною 1 см.
6. Викладіть начинку рівним шаром, відступаючи від кожного краю тесту по 3 см. Посипте начинку цукровою пудрою і скачайте рулет. Перекладіть рулет на покритий пергаментом деко.
7. Змастіть рулет залишилися жовтком, збовтаним зі столовою ложкою молока. Духовку розігрійте до 140 градусів, відкрийте дверцята і поставте на неї деко з рулетом.
8. Залиште так рулет на 20 хвилин. Випікайте рулет в розігрітій до 180 градусів духовці на 1 час. Змастіть гарячий рулет медом. Смачного!