Рецепт Рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці фото

Рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Горіхи
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Солодке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Напевно кожен з нас пам'ятає з дитинства дуже смачні рулети з начинкою, і сьогодні я розповім рецепт одного з них, а саме - як приготувати рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці. Смачно!

Опис приготування:

Будь-яка випічка на дріжджовому тесті виходить неймовірно повітряної і пишною, і цей рулет не виняток. Головний смак цієї випічці надає начинка: подрібнений горіхи, чорнослив і лимонне пюре. За бажанням чорнослив можна замінити родзинками, але тоді у вашій начинка не буде характерною кислинки. Лимона можна дати більше або менше, дивіться на свій смак. Крім того, ви можете сформувати не один великий, а кілька маленьких рулетів, смак не зміниться.

  • Борошно - 700 грам
  • Дріжджі - 50 грам (свіжі)
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Грецькі горіхи - 250 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Мед - 30 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки
  • Лимон - 2 штуки
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 1
1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці (3 ст. Ложки) і розведіть до однорідності. Додайте кілька столових ложок борошна і перемішайте. Залиште опару при кімнатній температурі на 15 хвилин.
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 2
2. Поступово додайте 500 грам борошна і молоко, що залишилося. Яйця (1 жовток відкладіть) збийте з цукром протягом 3-4 хвилин, після чого додайте м'яке вершкове масло і знову добре збийте.
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 3
3. Додайте яєчну масу до борошняної і замісіть тісто в мисці. Перекладіть тісто на робочу поверхню і повністю замісіть його, підсипаючи борошно.
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 4
4. Залиште тісто при кімнатній температурі на 40 хвилин, накривши його плівкою. Лимон залийте окропом, дайте воді повністю охолонути. Чорнослив і горіхи подрібніть блендером.
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 5
5. Лимон розріжте на кілька частин і збийте блендером до стану пюре. Додайте лимон до горіхів і чорносливу. Тісто розкачати в пласт товщиною 1 см.
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 6
6. Викладіть начинку рівним шаром, відступаючи від кожного краю тесту по 3 см. Посипте начинку цукровою пудрою і скачайте рулет. Перекладіть рулет на покритий пергаментом деко.
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 7
7. Змастіть рулет залишилися жовтком, збовтаним зі столовою ложкою молока. Духовку розігрійте до 140 градусів, відкрийте дверцята і поставте на неї деко з рулетом.
рулет з чорносливом і горіхами в медовій скоринці - фото крок 8
8. Залиште так рулет на 20 хвилин. Випікайте рулет в розігрітій до 180 градусів духовці на 1 час. Змастіть гарячий рулет медом. Смачного!

Схожі рецепти