Свинина, тушкована зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт прийшов до нас з грузинської кухні, де люблять цікаві поєднання. Пропонуємо варіант, як приготувати свинину, тушковану зі сливами. Солодкість фруктів і спеції збагачують м'ясний смак.
Цей рецепт трохи адаптований для наших країв, оскільки в Грузії люблять дуже насичений і яскраво виражений смак гострих і пряних спецій. Не всім таке сподобається, тому з спецій використовуємо звичні нам сіль, перець і мускатний горіх. В результаті виходить дуже смачна страва, яке подають з різноманітними гарнірами або салатами.
- Свинина - 300 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Слива - 7 штук
- Помідор - 4 штуки
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Цукор - 2 чайних ложки
1. Для приготування цієї страви можна використовувати будь-яку частину тушки свині, в даному випадку беремо лопатку, моєму її і нарізаємо невеликими шматочками.
2. Цибулини очищаємо, миємо й нарізаємо великими шматочками. Зубчики часнику очищаємо і дрібно рубаємо ножем.
3. Зливи беремо солодкі або кисло-солодкі, моєму їх і видаляємо кісточку. Після цього нарізаємо кожну сливу на 4 частини.
4. Помідори очищаємо від шкірки, для цього робимо хрестоподібні надрізи зверху і поміщаємо їх в миску, заливаємо окропом і залишаємо на 2 хвилини, після чого легко знімаємо шкірку і нарізаємо помідори великими шматками.
5. На сковороду наливаємо трохи олії, обсмажуємо цибулю, після чого додаємо до нього шматочки свинини, смажимо до рум'яної скоринки, солимо і перчимо, кидаємо туди мускатний горіх і часник, смажимо ще пару хвилин і вимикаємо.
6. У глибоку каструлю перекладаємо м'ясо з цибулею, відправляємо до них сливи, помідори, насипаємо цукор і вливаємо 150 мілілітрів води. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 30 хвилин, після чого відкриваємо кришку і готуємо ще 15-20 хвилин. Готову страву можна подавати з картоплею або кашею.