Свинина, запечена зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Соковита, ароматна свинина зі спеціями і кислими сливами в духовці - це по-справжньому святкова страва на Новий рік. Дивіться рецепт приготування свинини, запеченої зі сливами, і готуйте зараз!
Запечена свинина хороша з різним ягодами або фруктами. Зливи - один з найпопулярніших інгредієнтів для запікання свинячого окосту. Вони не сильно нудотні і м'яса надають частку пікантності і аромат. Щоб приготувати свинину, запечену зі сливами, нам знадобиться великий кілограязикай окіст, бажано нежирний, без сала і прожилок. Ще раджу до спецій додати мускатний горіх - для свинини саме те! пробуйте, варіант, як приготувати свинину, запечену зі сливами, зовсім нескладний.
- Свинина - 1-1, 2 кілограма
- Зливи - 300 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Часник - 6-7 зубчиків
- Пучок базиліка - 2 штуки
- Спеції - - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Зливи очистіть від кісточок.
Зробіть V-подібні надрізи на окосту, але не розрізати його наскрізь.
Часник почистіть і разом з базиліком подрібніть в блендері, цибулю порізати кільцями і обсмажте зі столовою ложкою цукру до золотистого кольору.
М'ясо посоліть, поперчіть. Спочатку змастіть рясно зеленню з часником, потім викладіть цибулю і (зверху) сливи.
Загорніть щільно м'ясо, зв'яжіть ниткою - краще навіть сіточкою. Повапните і зверху зеленню з часником.
Свинину зав'яжіть в рукаві і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.
Готової свинині, запеченої зі сливами, дайте відпочити - і можете нарізати.
Ось так вона виглядає в розрізі.
Ідеально подавати її з запеченої картоплею. Смачного!