Рецепт Свинина по-грецьки фото

Свинина по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Як і вся грецька кухня, це блюдо дуже економічне, але при цьому неймовірно ситне і смачне, і щоб зануритися в атмосферу яскравою і сонячної Греції вам знадобитися трохи часу і зусиль.

Опис приготування:

Цей класичний рецепт свинини по-грецьки ви зустрінете в будь-якому ресторані Греції, але оскільки пора відпусток вже закінчилася, я пропоную приготувати це чудове блюдо самостійно. Повірте мені, зробити це буде досить просто, а всі інгредієнти ви без зусиль зможете знайти в будь-якому магазину (до речі, грецький йогурт можна замінити сумішшю сметани і звичайного йогурту в співвідношенні 1:1). Так чому б замість зазвичай вечері не приготувати відмінне заморське страва, адже необов'язково йти в ресторан, щоб спробувати щось нове і незвичайне, можна просто зробити свинину по-грецьки в домашніх умовах. Адже це м'ясо виходить настільки ніжне і м'яке, що просто тане в роті, а соус додає трохи свіжості в його пряний смак, загалом, незвично і неймовірно смачно. Повірте, ваші рідні будуть приємно здивовані, якщо ви зробите їм невеликий сюрприз у вигляді відмінного вечері в грецькому стилі.

  • Свинина нежирна - 800 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Масло оливкове - 80 мілілітрів
  • Чебрець - 0, 5 чайних ложки
  • Орегано - 0, 5 чайних ложки
  • Розмарин - 0, 5 чайних ложки
  • Зіра - 0, 5 чайних ложки
  • Солодка і гостра червона паприка - 0, 5 чайних ложки
  • Огірок салатний - 1 штука (для соусу)
  • Йогурт грецький 20% - 300 грам (для соусу)
  • Часник - 2 зубчики (для соусу)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
свинина по-грецьки - фото крок 1
Промиваємо свинину під холодною водою і висушуємо її за допомогою паперових серветок, потім нарізаємо брусками.
свинина по-грецьки - фото крок 2
Перемелюємо спеції в ступці, додаємо до них подрібнений часник і оливкове масло, гарненько перемішуємо. Додаємо маринад до нарізання м'яса, перемішуємо і ставимо м'ясо на кілька годин в холодильник.
свинина по-грецьки - фото крок 3
Коли свинина гарненько промаринуется, починаємо її обсмажувати на сковороді невеликими порціями, так як якщо почати смажити все м'ясо відразу, воно дасть багато соку і буде швидше гаситися, ніж смажитися. Коли м'ясо придбає рум'яної скоринки, додаємо до нього нарізаний півкільцями цибулю.
свинина по-грецьки - фото крок 4
Смажимо все разом, поки цибуля не стане золотистого кольору. Тим часом ми можемо приготувати соус до м'яса, для цього необхідно натерти огірок на крупній тертці і віджати його. Перекладаємо огірок в миску, додаємо до нього йогурт, подрібнений часник, солимо і перчимо, перемішуємо.
свинина по-грецьки - фото крок 5
Готове м'ясо подаємо з соусом, на гарнір рис або овочевий салат. Смачного!

Схожі рецепти