Свинина по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Як і вся грецька кухня, це блюдо дуже економічне, але при цьому неймовірно ситне і смачне, і щоб зануритися в атмосферу яскравою і сонячної Греції вам знадобитися трохи часу і зусиль.
Цей класичний рецепт свинини по-грецьки ви зустрінете в будь-якому ресторані Греції, але оскільки пора відпусток вже закінчилася, я пропоную приготувати це чудове блюдо самостійно. Повірте мені, зробити це буде досить просто, а всі інгредієнти ви без зусиль зможете знайти в будь-якому магазину (до речі, грецький йогурт можна замінити сумішшю сметани і звичайного йогурту в співвідношенні 1:1). Так чому б замість зазвичай вечері не приготувати відмінне заморське страва, адже необов'язково йти в ресторан, щоб спробувати щось нове і незвичайне, можна просто зробити свинину по-грецьки в домашніх умовах. Адже це м'ясо виходить настільки ніжне і м'яке, що просто тане в роті, а соус додає трохи свіжості в його пряний смак, загалом, незвично і неймовірно смачно. Повірте, ваші рідні будуть приємно здивовані, якщо ви зробите їм невеликий сюрприз у вигляді відмінного вечері в грецькому стилі.
- Свинина нежирна - 800 грам
- Часник - 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Масло оливкове - 80 мілілітрів
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин - 0, 5 чайних ложки
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Солодка і гостра червона паприка - 0, 5 чайних ложки
- Огірок салатний - 1 штука (для соусу)
- Йогурт грецький 20% - 300 грам (для соусу)
- Часник - 2 зубчики (для соусу)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком