Суп з ревеню з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікава рослина ревінь, з нього можна приготувати багато страв: вино, компоти, джем, варення, начинку для пирогів, солодкі і несолодкі супи. Розповім, як приготувати суп з ревеню з м'ясом.
Ревінь - джерело вітамінів, в ньому є рідкісний вітамін К і, щоб зберегти харчову цінність, варити ревінь потрібно не більше 5-10 хвилин. У холодильнику оброблені стебла ревеню можуть зберігатися тиждень. А також ревінь можна заморозити на зиму.
- Філе шийки ягняти - 700 грам
- Ревінь очищений - 300 грам
- Мал - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Бульйон курячий - 1, 5 L
- Петрушка свіжа - 100 грам
- М'ята свіжа - 50 грам
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
М'ясо наріжте кубиками 2х2 см, стебла ревеню - шматочками завдовжки в 1 см. Ріпчасту цибулю тонко наріжте, петрушку і м'яту наріжте крупно.
2
У казанку нагрійте на середньому вогні 2 ст. L. Оливкового масла і обсмажте цибулю, перемішуючи, протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Викладіть цибулю в миску.
3
Додайте 1 ст. L. Масла, покладіть половину нарізаного м'яса, обсмажте до красивої скоринки і викладіть в миску до цибулі. Так само приготуйте м'ясо, що залишилося.
4
Додайте 1 ст.Л. Масла, покладіть нарізану петрушку, м'яту і обсмажте зелень до м'якості.
5
Поверніть в казанок обсмажені цибулю і м'ясо, влийте курячий бульйон, додайте сіль і перець. Доведіть суп до кипіння, зменшіть вогонь і варіть суп під кришкою 40 хвилин.
6
Покладіть промитий рис і варіть суп на слабкому вогні під кришкою ще 15 хвилин.
7
Додайте ревінь і готуйте ще 5 хвилин. Суп з ревеню з м'ясом готовий. Подайте суп гарячим, посипавши ароматної зеленню.