Суп з пшенки
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам на замітку дуже простий і швидкий варіант, як приготувати суп з пшенки з овочами і вершками. Неймовірно ніжний, насичений і оригінальний. Його неодмінно варто спробувати!
Приготувати цей апетитний супчик можна всього за якихось півгодини, а результат - приголомшливий. Крім цвітної капусти і моркви ви при бажанні можете використовувати і інші овочі. Вершки з соком лимона і мускатним горіхом - пікантна нотка. Рекомендую звернути увагу на цей рецепт і повторити його на своїй кухні.
- Цвітна капуста - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Пшоно - 100 грам
- Овочевий бульйон - 400 мілілітрів
- Вершки - 120 мілілітрів
- Жовток - 1 штука
- Лимон - 0.5 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
1. У каструлю налийте овочевий бульйон, доведіть до кипіння і відправте туди пшоно. Варіть хвилин 5 на середньому вогні.
2. Цвітну капусту вимийте, розділіть на суцвіття і викладіть в каструлю. Варіть ще хвилин 5.
3. Очистіть моркву, наріжте кружальцями або тонкою соломкою. Додайте в бульйон і варіть хвилин 10-15 до м'якості овочів. Посоліть і поперчіть за смаком.
4. Відокремте акуратно жовток від білка. Викладіть жовток в невелику мисочку. Додайте туди щіпку мускатного горіха, вичавіть сік половинки лимона. Влийте вершки і все як слід перемішайте до однорідності.
5. Зніміть каструлю з вогню. Влийте вершки і перемішайте до однорідності. От і все, залишилося тільки додати свіжу зелень і подавати супчик до столу. Смачного!