Суп з молодої кропиви
(покроковий рецепт з фото)
У сезон дозрівання молодого листя кропиви потрібно знати як приготувати суп з молодої кропиви, щоб побалувати себе і близьких блюдом, багатим величезною кількістю вітамінів.
Якщо ви стежите за фігурою, то кропив'яний суп можна приготувати на легкому курячому бульйоні. А картопля можна замінити кабачками. З кабачками суп вариться швидше і виходить нітрохи не гірше на смак. А калорій в ньому таким чином стає менше.
Їсти суп можна зі сметаною. І його відмінно доповнює чорний хліб з борошна грубого помелу.
- Молода кропива - 1 пучок
- Морква - 1 штука
- Свинина - 300 грам
- Картопля - 4-5 штук (бульби середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - За смаком
Відокремте ніжні гілочки кропиви і добре їх промийте. Закип'ятіть воду і залийте їй кропиву. Дайте їй постояти в окропі 2-3 хвилини, потім дістаньте з води і наріжте.
Поставте воду на вогонь і покладіть туди свинину. Відваріть її до готовності, а потім наріжте невеликими шматками. На бульйоні від свинини буде варитися суп.
Очистіть моркву, картопля і цибуля. Картопля наріжте квадратиками, а морква і цибуля - дрібними шматочками. Картоплю відправте варитися в бульйон, підсолити його за смаком.
Через 10 хвилин після картоплі відправте в каструлю моркву і цибулю. А ще через 10 хвилин - кропиву. Також Відведіть туди відварну свинину і проваріть суп ще 5 хвилин.