Пюре з молодої картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Зробити картопляне пюре, яке все так люблять, не складно. Правда, треба знати кілька важливих деталей, якими я із задоволенням готова поділитися з вами.
Не будемо міркувати про сортах картоплі і переваги одного над іншими - ті, хто картоплю ростить, і самі все знають, а міським жителям вибирати особливо немає з чого, хіба що у великих супермаркетах, між, наприклад, фінської і своєї, рідної.
При бажанні, в цей простий рецепт пюре з молодої картоплі можна додати суху приправу для картоплі, або внести нові нотки смаку, втрутитися в нього листочки крес-салату, додати перцю і т.П. Пюре же без приправ не тільки смачно, але його ще спокійно можна давати найменшим дітям і хворим людям.
Удачі в приготуванні!
- Молода картопля - 10 штук (залежно від розміру картоплі)
- Сухий розмарин - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
Чистимо картоплю і нарізаємо його на брусочки. Розміщуємо їх у велику каструлю, додаємо досить води, щоб тільки покрити картопля і доводимо його до слабкого кипіння.
У той час як картопля вариться, на середньому вогні в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і засипаємо туди розмарин. Розмарин поступово повинен пом'якшити, а вершкове масло дійти до коричневого відтінку. Це додасть нам трохи аромату.
Коли картопля звариться, виливаємо воду, і додаємо в нього тільки що приготований розмарин, знежирені вершки, сіль і перець за смаком. Все це розминаємо на повільному вогні.