Рецепт Пюре з молодої картоплі фото

Пюре з молодої картоплі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Молода картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Корисний обід, Святковий обід
Гарніри

Зробити картопляне пюре, яке все так люблять, не складно. Правда, треба знати кілька важливих деталей, якими я із задоволенням готова поділитися з вами.

Не будемо міркувати про сортах картоплі і переваги одного над іншими - ті, хто картоплю ростить, і самі все знають, а міським жителям вибирати особливо немає з чого, хіба що у великих супермаркетах, між, наприклад, фінської і своєї, рідної.

При бажанні, в цей простий рецепт пюре з молодої картоплі можна додати суху приправу для картоплі, або внести нові нотки смаку, втрутитися в нього листочки крес-салату, додати перцю і т.П. Пюре же без приправ не тільки смачно, але його ще спокійно можна давати найменшим дітям і хворим людям.

Удачі в приготуванні!

  • Молода картопля - 10 штук (залежно від розміру картоплі)
  • Сухий розмарин - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
пюре з молодої картоплі - фото крок 1
Чистимо картоплю і нарізаємо його на брусочки. Розміщуємо їх у велику каструлю, додаємо досить води, щоб тільки покрити картопля і доводимо його до слабкого кипіння.
пюре з молодої картоплі - фото крок 2
У той час як картопля вариться, на середньому вогні в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і засипаємо туди розмарин. Розмарин поступово повинен пом'якшити, а вершкове масло дійти до коричневого відтінку. Це додасть нам трохи аромату.
пюре з молодої картоплі - фото крок 3
Коли картопля звариться, виливаємо воду, і додаємо в нього тільки що приготований розмарин, знежирені вершки, сіль і перець за смаком. Все це розминаємо на повільному вогні.

Схожі рецепти