Голубці з молодої капусти з фаршем і сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати голубці з молодої капусти з фаршем і сочевицею. Голубці - це улюблене багатьма блюдо, сподіваюся і такий варіант вам неодмінно сподобається.
Голубці за цим рецептом виходять не тільки смачні та поживні, але і до того ж дуже корисними. Сочевиця - це джерело корисних мікроелементів та вітамінів, до того ж вона є чудовим джерелом заліза. Що ще потрібно для повноцінного обіду чи вечері! Подавати голубці з сочевицею можна цілком як самостійну страву, а можна з будь-яким гарніром на Ваш смак.
- Капуста - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сочевиця - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фарш - 600 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Фарш викладіть в глибоку миску.
Додайте до нього промиту сочевицю.
Додайте сюди ж обсмажену цибулю, подрібнений часник, сіль і спеції за смаком.
Добре все перемішайте до однорідного стану.
Підготуйте капусту для голубців. Для цього можна бланшувати качан в підсоленій воді або нагрівати в мікрохвильовій печі. Мені подобається більше другий варіант. Для цього готуємо качан 3-4 хвилини в СВЧ, після чого акуратно знімаємо верхні листки і зрізаємо товсту прожилку. Повторюйте процедуру кілька разів, поки не будуть готові всі листя для голубців.
На готовий капустяний лист викладайте невелику порцію фаршу, після чого акуратно звертайте невеликі рулетики будь-яким зручним способом.
Розігрійте сковороду, налийте олію і викладіть в один ряд готові голубці.
Обсмажте їх з двох сторін на середньому вогні.
У воді розведіть томатну пасту і цукор. Залийте обсмажені голубці, доведіть соус до кипіння і на невеликому вогні під кришкою тушкуйте голубці близько 40-50 хвилин.
Голубці з молодої капусти з фаршем і сочевицею готові. Подавайте голубці з будь-яким гарніром або самостійно. Смачного!