Салат з молодої кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Кропиву можна використовувати для приготування різноманітних страв. Якщо вас зацікавив рецепт, як приготувати салат з молодої кропиви, то швидше за зробіть його. Він смачний, пікантний і оригінальний.
Кропиву можна купити в магазині або на ринку, а також зібрати самостійно (якщо вам пощастило знайти молоду). Салат незвичайний, подається до столу вже остиглим. Можна подати його з гарніром з відвареного рису. Салат можна доповнити горіхами.
- Часник - 2 зубчики
- Молода кропива - 200 грам
- Chili олії - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- Арахісове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Сичуаньский перець - За смаком
1
Кропиву добре вимийте під проточною водою. У каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння, викладіть кропиву і варіть 1 хвилину.
2
Викладіть кропиву в друшляк і промийте під холодною водою. Залиште, щоб стекла вода.
3
У сковороді нагрійте арахісове масло, очистіть часник і наріжте його крупно, вимийте цибулю і подрібніть його, викладіть в розпечене масло, обсмажуйте кілька хвилин.
4
Зніміть сковороду з вогню і додайте чилі-масло, соєвий соус, оцет, цукровий пісок і ретельно перемішайте.
5
Перекладіть кропиву в миску і влийте туди вміст сковороди, перемішайте і посипте меленим сичуаньської перцем.