Рецепт Салат з молодої кропиви фото

Салат з молодої кропиви
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Зелень , Часник , Кропива
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Кропиву можна використовувати для приготування різноманітних страв. Якщо вас зацікавив рецепт, як приготувати салат з молодої кропиви, то швидше за зробіть його. Він смачний, пікантний і оригінальний.

Опис приготування:

Кропиву можна купити в магазині або на ринку, а також зібрати самостійно (якщо вам пощастило знайти молоду). Салат незвичайний, подається до столу вже остиглим. Можна подати його з гарніром з відвареного рису. Салат можна доповнити горіхами.

  • Часник - 2 зубчики
  • Молода кропива - 200 грам
  • Chili олії - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Зелена цибуля - 0, 5 пучка
  • Арахісове масло - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сичуаньский перець - За смаком
1
Кропиву добре вимийте під проточною водою. У каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння, викладіть кропиву і варіть 1 хвилину.
2
Викладіть кропиву в друшляк і промийте під холодною водою. Залиште, щоб стекла вода.
3
У сковороді нагрійте арахісове масло, очистіть часник і наріжте його крупно, вимийте цибулю і подрібніть його, викладіть в розпечене масло, обсмажуйте кілька хвилин.
4
Зніміть сковороду з вогню і додайте чилі-масло, соєвий соус, оцет, цукровий пісок і ретельно перемішайте.
5
Перекладіть кропиву в миску і влийте туди вміст сковороди, перемішайте і посипте меленим сичуаньської перцем.

Схожі рецепти