Суп з качки простий
(покроковий рецепт з фото)
Про це рецепті писав український письменник Остап Вишня. За його словами, «Рідкісний сорт дичини» набагато смачніше домашньої птиці. Відомо, що його любляча дружина могла «витягти» з дичини самі «вірні» смаки.
Отже, як приготувати суп з качки простий? Вам знадобиться вода, качка (дика або домашня), коренеплоди, спеції і трошки рису. Як то кажуть, все максимально просто і з мінімумів мороки!
- М'ясо дикої качки - 250 грам (або домашньої)
- Мал - 1-3 Ст. Ложок
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль, перець горошком і спеції - За смаком
1
Спочатку підготуйте тушку. При необхідності можна зняти шкіру. Нарубаєте на невеликі шматочки, покладіть в каструлю і залийте водою.
2
Поставте на вогонь і закип'ятіть, після чого додайте сіль, перець горошком і улюблені спеції. І про лавровий лист не забудьте!
3
Варіть близько 60 хвилин.
4
В цей час займіться нарізкою овочів. Морквину бажано натерти на тертці, картопля наріжте кубиками. Ріпчасту цибулю також подрібніть на кубики, а часник через прес пропустіть.
5
Поставте на вогонь сковорідку, влийте трошки рослинного масла. Спочатку обсмажити цибулю (до золотистого відтінку), через пару хвилин додайте туди нарізану моркву і часник. Обсмажуйте ще кілька хвилин до появи запаху часнику.
6
Якщо бульйон і м'ясо качки будуть готові, закиньте в каструлю картоплю часточками, обсмажені овочі, а також дві столові ложки білого рису. Варіть протягом 20-40 хвилин (до готовності картоплі).
7
Готовий суп необхідно накрити кришкою, щоб він ще 10 хвилин зміг настоятися.
8
Приготований суп з качки подавайте тільки гарячим. Можна також при подачі додати сметану або посипати свіжою зеленню. Буде дуже смачно!