Філе качки в духовці (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Я просто обожнюю готувати качку, проте мало хто з господинь береться за неї. Вся справа в страху, адже багато хто думає, що готувати качку складно. Сьогодні я розповім, як приготувати філе качки в духовці
Як гарнір до цього дивовижного страви ви завжди можете приготувати смажену картоплю. Відмінно підійде на святковий стіл, адже страви з качки не є повсякденними. Соус, приготований за цим рецептом, також можна пюрировать блендером. Він відмінно підкреслить весь смак качиної грудки.
- Luk-salotų - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Яблука - 3 штуки
- Агрус - 100 грам
- Оцет - 100 мілілітрів
- Яблучний сік - 100 мілілітрів
- Коричневий цукор - 50 грам
- Ягоди ялівцю - 6 штук
- Бадьян, обкладинка, фенхель - За смаком
- Качина грудка - 2 штуки
1
Качину грудку промиваємо під водою й обсушуємо. Натираємо сіллю з усіх боків. На розпеченій сковороді підігріваємо чайну ложку масла і обсмажуємо грудку до появи золотистої скоринки з двох сторін. Для цього можна використовувати сковороду-гриль, щоб отримати красиві смужки на поверхні.
2
Для приготування соусу необхідно обсмажити нарізану цибулю-шалот з часником і спеціями, додати нарізані яблука і влити яблучний сік. Додаємо фенхель, корицю і бадьян, потім агрус. Тушкуємо все разом, поки соус не увариться, знімаємо з вогню і охолоджуємо.
3
Духовку розігріваємо до 180 градусів, відправляємо в неї качине філе на 5-7 хвилин, потім дістаємо і вкутуємо в фольгу. Даємо качиному філе дійти.
4
Подавати готову страву можна з соусом, нарізавши качку скибочками. Смачного!