Філе качки, запечене в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо качки - смачне, якщо його правильно приготувати. Порадуйте рідних або здивуєте гостей пріготволенним філе качки, запеченим в духовці. Рецепт - простий, але повозитися доведеться. Приступаємо!
Як приготувати філе качки, запечене в духовці?
1. Грудку промийте. Гострим ножем зробіть прорізи в жировому шарі качки навскіс. Так жир вийде швидше, а м'ясо замаринується. Чи не зачепіть м'ясо ножем!
2. Посипте качку сіллю, натріть медом. Треба, щоб спеції проникли в прорізи. Те ж зробіть з чебрецем. Наріжте і начините їм качечку. Качку в маринаді викладіть в закривається миску або спеціальний харчовий пакет, залийте апельсиновим соком і відправляйте в холодильник на 8 годин (маринувати качку можна до 48 годин).
3. Коли качка промаринуется, витягніть її з холодильника, включіть її нагріватися на 200 градусів.
4. Зніміть з качки гілочки чебрецю і просушіть філе паперовим рушником.
5. Викладіть качку жиром вниз на холодну товстостінну сковороду. Поставте сковороду на середньо-повільний вогонь і прогрівайте протягом 5 хвилин, потім збільште вогонь до середнього і нагрівайте ще хвилини 4. Наша мета - витягти жир. Грудка стане золотисто-коричневого. Отже, жир злийте (на ньому смачно смажити картоплю), качку переверніть на іншу сторону і відправляйте в розігріту духовку на 5-10 хвилин. Через 5 хвилин вийде качка середньої прожарювання.
6. Запечена в духовці качка повинна хвилин 8 відпочити, потім можна нарізати.
Смачного!
- Качина грудка (філе) - 600-800 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мед - 3-4 Ст. Ложок
- Чебрець свіжий, пучок - 1 штука
- Кетчуп - 200 грам
- Апельсиновий сік - 1 Склянка (свіжовичавлений)
1. Грудку промийте. Гострим ножем зробіть прорізи в жировому шарі качки навскіс. Так жир вийде швидше, а м'ясо замаринується. Чи не зачепіть м'ясо ножем!
2. Посипте качку сіллю, натріть медом. Треба, щоб спеції проникли в прорізи. Те ж зробіть з чебрецем. Наріжте і начините їм качечку. Качку в маринаді викладіть в закривається миску або спеціальний харчовий пакет, залийте апельсиновим соком і відправляйте в холодильник на 8 годин (маринувати качку можна до 48 годин).
3. Коли качка промаринуется, витягніть її з холодильника, включіть її нагріватися на 200 градусів.
4. Зніміть з качки гілочки чебрецю і просушіть філе паперовим рушником.
5. Викладіть качку жиром вниз на холодну товстостінну сковороду. Поставте сковороду на середньо-повільний вогонь і прогрівайте протягом 5 хвилин, потім збільште вогонь до середнього і нагрівайте ще хвилини 4. Наша мета - витягти жир. Грудка стане золотисто-коричневого. Отже, жир злийте (на ньому смачно смажити картоплю), качку переверніть на іншу сторону і відправляйте в розігріту духовку на 5-10 хвилин. Через 5 хвилин вийде качка середньої прожарювання.
6. Запечена в духовці качка повинна хвилин 8 відпочити, потім можна нарізати.
Смачного!