Рецепт Філе качки з апельсинами фото

Філе качки з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах , Фрукти , Апельсин , Качка , Качина грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Качину грудку готують різними способами в кращих ресторанах світу. Особливою популярністю користується її приготування з ягідним соусом і цитрусовими. Дізнайтеся, як приготувати філе качки з апельсинами.

Опис приготування:

Рецепт цієї страви дуже простий, а виходить воно надзвичайно смачним. В результаті отримуємо делікатну і соковиту качку з рум'яною скоринкою і насиченим цитрусовим присмаком. Таке блюдо виглядає дуже ефектно. Тому його з легкістю можна подавати до святкового столу як гаряче блюдо. Качка відмінно поєднується з легким картопляним, гарбузовим пюре або пюре з зеленим горошком. Подаємо качку обов'язково з апельсиновим соусом і філірованнимі часточками.

1. Гарненько моєму апельсини, розрізаємо їх, видавлюємо сік, пару часточок залишаємо для прикраси. У глибоку сковороду наливаємо отриманий сік і курячий бульйон, додаємо дрібно натерту цедру і цукор, відправляємо на вогонь, варимо після закипання на слабкому вогні.

2. Філе миємо й витираємо паперовим рушником, робимо хрестоподібні надрізи на шкірці. Суху сковороду ставимо на вогонь, на розпечену поверхню викладаємо качку шкірою вниз і обсмажуємо 12 хвилин, після чого перевертаємо курку і смажимо ще 10 хвилин. Жир, що виділяється в процесі, зливаємо.

3. Качину грудку нарізаємо шматочками товщиною 1-1, 5 см. Подаємо качку з апельсиновим соусом і філірованнимі часточками апельсина.


  • Апельсин - 4 штуки
  • Курячий бульйон - 180 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 100 грам
  • Utinoe файл - 2 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
Рецепт цієї страви дуже простий, а виходить воно надзвичайно смачним. В результаті отримуємо делікатну і соковиту качку з рум'яною скоринкою і насиченим цитрусовим присмаком. Таке блюдо виглядає дуже ефектно. Тому його з легкістю можна подавати до святкового столу як гаряче блюдо. Качка відмінно поєднується з легким картопляним, гарбузовим пюре або пюре з зеленим горошком. Подаємо качку обов'язково з апельсиновим соусом і філірованнимі часточками.

1. Гарненько моєму апельсини, розрізаємо їх, видавлюємо сік, пару часточок залишаємо для прикраси. У глибоку сковороду наливаємо отриманий сік і курячий бульйон, додаємо дрібно натерту цедру і цукор, відправляємо на вогонь, варимо після закипання на слабкому вогні.

2. Філе миємо й витираємо паперовим рушником, робимо хрестоподібні надрізи на шкірці. Суху сковороду ставимо на вогонь, на розпечену поверхню викладаємо качку шкірою вниз і обсмажуємо 12 хвилин, після чого перевертаємо курку і смажимо ще 10 хвилин. Жир, що виділяється в процесі, зливаємо.

3. Качину грудку нарізаємо шматочками товщиною 1-1, 5 см. Подаємо качку з апельсиновим соусом і філірованнимі часточками апельсина.

Схожі рецепти