Філе качки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна страва, що ідеально підійде для торжества або ж для романтичної вечері. Спробуйте рецепт, як приготувати філе качки з яблуками. Читаємо покрокову інструкцію і приступаємо!
Ніжне качине філе з кисло-солодким смаком яблук виходить дуже смачно і красиво. Таке блюдо без тіні сумніву можна подати до святкового столу, але врахуйте, що розійдеться воно дуже швидко. Для приготування потрібні: utinoe файл, яблука, лимон, мідь, сіль і спеції за смаком. Приготувавши блюдо хоча б раз, ви точно не пошкодуєте!
- Філе качки - 2 штуки
- Яблука - 5 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Мед - 2 чайних ложки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Збираємо всі інгредієнти для приготування страви.
2. Качину грудку ретельно очищаємо від пір'я, моєму і робимо ромбовидні надрізи гострим ножем, солимо і перчимо. Ставимо сковороду на вогонь, насипаємо трохи солі і на розпечену сковороду шкірою укладаємо філе, смажимо близько 7 хвилин, перевертаємо і з іншого боку підсмажуємо ще хвилин 5-6. Жир, що залишився зливаємо в окрему посудину, філе прибираємо з вогню, залишаємо в теплому місці на пару хвилин, після чого нарізаємо шматочками товщиною по 1-2 см.
3. Яблука миємо й очищаємо від шкірки, розрізаємо їх на 4 частини і опускаємо в холодну воду з додаванням соку половинки лимона.
4. У чисту сковороду наливаємо трохи жиру, який утворився від смаження качки. Відправляємо туди яблука, roza_ker 5 хвилин, додаємо мед і смажимо ще пару хвилин.
5. Для подачі викладаємо скибочку качки з скибочкою яблука (і так далі). Смачного!