Суп з фрикадельками і томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям перших страв рекомендую спробувати цей цікавий варіант, як приготувати суп з фрикадельками і томатною пастою. Ситний, ароматний і дуже апетитний. Обов'язково повторіть його будинку.
Цей суп з фрикадельками і томатною пастою в домашніх умовах стане відмінним варіантом обіду для тих, хто уникає ситні і наваристі перші страви з картоплею або локшиною. Щоб надати ще більш насичений колір супу, можна додати трохи заздалегідь відвареної буряків. Що стосується зелені, то використовувати можна ту, що вам більше до смаку: петрушку, кріп, кінзу або шпинат, наприклад.
- Яловичина - 350 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Відварений буряк - 100 грам (по бажанню)
1. Насамперед м'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Якщо хочете заощадити час, можна використовувати в рецепті приготування супу з фрикадельками і томатною пастою готовий фарш. Додайте до нього 1 цибулину і за бажанням часник.
2. Вбийте яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Вимийте і висушіть зелень, подрібніть її та додайте у фарш. Все як слід перемішайте.
3. Паралельно поставте на вогонь каструлю з водою. Після закипання викладіть туди лавровий лист, додайте трохи солі. З отриманого фаршу змоченими водою руками скачайте невеликі фрикадельки.
4. Поки вода закипає, другу цибулину очистіть і наріжте дрібно. Моркву натріть на тертці. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть туди овочі. Обсмажте все на середньому вогні, періодично помішуючи. Також можна додати трохи зелені і часник (для аромату).
5. У киплячу воду викладіть акуратно фрикадельки. Після повторного закипання акуратно зніміть піну шумівкою, варіть фрикадельки на середньому вогні близько 5 хвилин.
6. Після перекладіть в каструлю обсмажені овочі. Ви можете додати в суп з фрикадельками і томатною пастою в домашніх умовах також і інші овочі і спеції за смаком.
7. Додайте томатну пасту і дрібку цукру. На цьому ж етапі для більш насиченого кольору можете покласти в каструлю тертий буряк. Залиште нудитися на повільному вогні під кришкою близько 15 хвилин.
8. Ось такий цікавий варіант, як приготувати суп з фрикадельками і томатною пастою. Смачного!