Суп з яловичини з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я буду готувати суп з яловичини з томатною пастою. Такий обід не залишить нікого голодним. Бульйон на основі яловичини дуже ситний і поживний, а томатна паста вигідно прикрашає смак страви.
Для приготування цього супу добре підійде яловичина на кості. Я використовувала саме її. Спеції можна класти будь-які, тут їх достаток не завадить. Вдалого приготування!
- Яловичина на кістці - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Часник - 7 зубчиків
- Мал - 0, 5 склянки
- Зелень петрушки сушена - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 4 штуки
- Спеції - 1 Ст. Ложка
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261851.webp)
У велику каструлю наливаємо воду. Кладемо туди лавровий лист, перець горошком, очищену цибулину, одну моркву і промиту в проточній воді яловичину. Додаємо сіль, ставимо на тихий вогонь.
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261836.webp)
Варимо бульйон дві години повільному вогні. Потім овочі і яловичину виймаємо з каструлі.
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261837.webp)
Дрібно рубаємо очищені зубчики часнику. Обсмажуємо їх разом з томатною пастою на сковороді, змащеній маслом.
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261839.webp)
Потім до цієї суміші додаємо нарізану кільцями цибулю. Обсмажуємо ще 7 хвилин, щоб цибуля став м'яким.
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261840.webp)
Морковку чистим, моєму, натираємо на крупній тертці. Додаємо в сковороду з цибулею, часником і томатною пастою. Солимо. Обсмажуємо суміш близько п'яти хвилин на тихому вогні.
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261843.webp)
Додаємо в каструлю з бульйоном овочеву зажарку. Туди ж кидаємо м'ясо, відокремлене від кісточки і порізаний брусочками картопля.
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261852.webp)
Засипаємо промитий рис, додаємо спеції, сіль і лавровий лист. Варимо суп на тихому вогні 10 хвилин. В самому кінці кладемо сушену зелень.
![суп з яловичини з томатною пастою - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_govyadini_s_tomatnoi_pastoi-261846.webp)
Супчик готовий! Смачного!