Суп з яловичини з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я буду готувати суп з яловичини з томатною пастою. Такий обід не залишить нікого голодним. Бульйон на основі яловичини дуже ситний і поживний, а томатна паста вигідно прикрашає смак страви.
Для приготування цього супу добре підійде яловичина на кості. Я використовувала саме її. Спеції можна класти будь-які, тут їх достаток не завадить. Вдалого приготування!
- Яловичина на кістці - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Часник - 7 зубчиків
- Мал - 0, 5 склянки
- Зелень петрушки сушена - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 4 штуки
- Спеції - 1 Ст. Ложка
У велику каструлю наливаємо воду. Кладемо туди лавровий лист, перець горошком, очищену цибулину, одну моркву і промиту в проточній воді яловичину. Додаємо сіль, ставимо на тихий вогонь.
Варимо бульйон дві години повільному вогні. Потім овочі і яловичину виймаємо з каструлі.
Дрібно рубаємо очищені зубчики часнику. Обсмажуємо їх разом з томатною пастою на сковороді, змащеній маслом.
Потім до цієї суміші додаємо нарізану кільцями цибулю. Обсмажуємо ще 7 хвилин, щоб цибуля став м'яким.
Морковку чистим, моєму, натираємо на крупній тертці. Додаємо в сковороду з цибулею, часником і томатною пастою. Солимо. Обсмажуємо суміш близько п'яти хвилин на тихому вогні.
Додаємо в каструлю з бульйоном овочеву зажарку. Туди ж кидаємо м'ясо, відокремлене від кісточки і порізаний брусочками картопля.
Засипаємо промитий рис, додаємо спеції, сіль і лавровий лист. Варимо суп на тихому вогні 10 хвилин. В самому кінці кладемо сушену зелень.
Супчик готовий! Смачного!