Гороховий суп з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Гороховий суп стане ще смачніше і яскравіше з томатною пастою, яка додасть нові відтінки смаку давно знайомому супу. Якщо вам набрид класичний рецепт, обов'язково зваріть суп по-новому. Це смачно!
Ви ніколи не варили гороховий суп з томатом? раджу спробувати, старий, давно знайомий смак супу змінюється в кращу сторону. Він стає більш насиченим і оксамитовим. Суп з даного рецептом можна приготувати і пісним (вода), і на м'ясному бульйоні. Рецепт простий, навіть початківці господині легко впораються з приготуванням страви. Ну, а як приготувати гороховий суп з томатною пастою, читайте і дивіться в рецепті, наведеному нижче. Смачного!
- Горох - 1 Склянка
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Печериці - 150-200 грам
- Томатна паста - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
Щоб горох швидше зварився, замочимо його в холодній воді години на 3, а краще - на ніч.
Замоченнийгорох промиваємо, поки вода не стане прозорою. Заливаємо водою (приблизно 1.5 L) або м'ясним бульйоном, ставимо варитися до улюбленої вами консистенції. Комусь подобається, коли горох ще тримає форму, а кому-то - щоб він повністю розварився.
Чистим картофель, нарізаємо його на невеликі кубики і відправляємо до вже звареного гороху.
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо невеликим кубиками.
Гриби миємо й нарізаємо гарними пластинками. Гриби в суп можна додавати сирими, а можна обсмажити, вибирайте свій варіант. Смачні обидва!
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву практично до готовності, потім додаємо томатну пасту. Обсмажуємо ще хвилину.
Картопля майже готовий, додаємо до супу гриби, варимо хвилин 10.
Додаємо обсмажені з томатом овочі, сіль і чорний перець. Варимо хвилин 5-7.
Зелень миємо й дрібно нарізаємо. Додаємо в суп, даємо йому покипіти ще хвилинку - і знімаємо з вогню.