Суп харчо з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Так і манить до себе грузинська кухня. Скільки цікавих страв і поєднань можна знайти в ній. Я часто вдаюся до рецептів цієї країни, особливо коли хочу порадувати свою сім'ю чимось ситним.
На цей раз мій погляд впав на інструкцію того, як приготувати суп харчо з томатною пастою. З одного боку дуже простий суп, а з іншого він виходить пікантним. Інгредієнти потрібні самі прості і доступні. Можна зварити велику каструлю - і точно все залишаться ситі і задоволені.
- Яловичина - 500 грам
- Рис довгозерний - 150 грам
- Томатна паста - 80 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Спеції - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Варіть яловичину близько 1 години після закипання в 3-х літрах води. Потім витягніть її, штам бульйон. Доведіть його знову до кипіння і додайте промитий рис.
Лук почистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте його на маслі до золотистого кольору. Додайте до нього хмелі-сунелі і томатну пасту. Перемішайте і обсмажте ще 2 хвилини.
Зажарку додайте в бульйон. Доведіть його до закипання.
Після варіть суп ще 15 хвилин. Подрібніть часник і додайте його в харчо.
В кінці додайте нарізане м'ясо і зелень. Вимкніть суп. Всипте в нього спеції, перець і сіль. Перемішайте. Дайте настоятися харчо 20 хвилин під кришкою. Смачного!