Суп з домашньої локшини
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний суп, приготований з домашньої локшини на курячому бульйоні. У цьому рецепті я покажу, як робити локшину, а потім - суп з неї. Дивіться.
Для локшини потрібно замісити тісто на яйцях або жовтках. Потім розкачати тонко, висушити і порізати коржі. Відваріть бульйон з курки і овочів, потім додайте локшину, яйце і зелень. Локшини вистачає на два супу. Готово!
- Курка (частина) - 500 грам
- Вода - 2 L
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Яйце - 4 штуки(2 в суп, 2 для локшини)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Борошно - 2 склянки (може, трохи більше)
- Зелень - За смаком
Приготуємо продукти для супу і локшини.
Почнемо з локшини. Підготуйте глибоку миску, вбийте туди два сирих яйця, додайте сіль.
Збийте вилочкою або віночком яйця, як з омлету.
Всипте борошно частинами, починайте замішувати тісто.
Вимішуйте до тих пір, поки не вийде пружний щільний колобок. У мене пішло 2 повних склянки борошна. Чим "тугіше" вийде тісто, тим краще вийде локшина.
Присипте стіл борошном. Розділити тісто 4 частини. Розкачайте максимально тонко, щоб воно просвічувалось.
Надішліть сушитися коржі для локшини. Це може зайняти хвилин 15. Сушити треба на чистому бавовняному рушник або папері.
Поверніть корж в зручну трубочку і тонко поріжте.
Надішліть локшину знову на рушник досушуватися. За часом це займе 2-3 години в літній час, взимку довше.
Тепер, поки локшина сохне, займемося супом. Поставте м'ясо в холодній воді на вогонь, посолити і довести до кипіння. Поріжте овочі тонко.
Варіть бульйон для супу 1 годину при слабкому кипінні.
Відваріть і поріжте 2 яйця.
У готовий бульйон кладемо локшину. Варимо 5 хвилин.
В кінці варіння додаємо рубане яйце і зелень. Проварюємо 1 хвилину.
Суп готовий! приємного!