Рецепт Холодець з домашньої курки фото

Холодець з домашньої курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Я хотіла б розповісти вам, як приготувати холодець з домашньої курки. Запевняю, витрачений час і гроші з лишком окупляться, коли ви спробуйте цей холодець.

Опис приготування:

Ця страва просто смакота, потрібно лише раз його спробувати, щоб переконатися в цьому. Звичайно для холодцю можна взяти і звичайного бройлера з магазину, але з домашньої курочкою бульйон вийде наваристим і смачним. Для любителів золотистого бульйону, я раджу додавати в каструлю лушпиння цибулі, також можна додати бульйонний кубик. Зелень - також дуже важлива частина в приготуванні холодцю. Ретельно підбирайте зелень, дайте волю своїй фантазії. Прикраса - це самий мій улюблений момент. Можна експериментувати, наприклад: додати перець або горошок. Пам'ятайте, що чим яскравіше вийде холодець, тим приємніше його буде їсти. Я не додаю в холодець желатин, так як вважаю, що в цьому рецепті він, на мій погляд, не потрібен. Бульйон і так досить еластичний і дуже добре застигне. Я поділюся з вами всіма своїми секретами, як приготувати холодець з домашньої курки будинку.

  • Домашня курка - 1 штука (у мене по вазі - 1800 м)
  • Морква - 140 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Спеції і зелень - За смаком
  • Часник - 5 зубчиків
холодець з домашньої курки - фото крок 1
Підготуйте курку. Якщо потрібно, необхідно розморозити її. Перевірте, щоб пір'я були якісно ощіпанним. Випатрайте курку, відріжте попку і шию (я їх не люблю, але якщо вам подобається - залиште). Курку варто порізати на шматочки. Як ви її обробити, залежить тільки від вас. Можна порізати навпіл, на чверті або на маленькі шматочки. Це не має значення, тому що готову курку потрібно буде пом'яти або порізати на дрібні шматочки.
холодець з домашньої курки - фото крок 2
Поставте варитися бульйон. У воду покладіть курку і приправи, я використовувала коріандр, перець горошком, сіль і базилік. Варіть бульйон на повільному вогні (для того, щоб бульйон був прозорим, вогонь повинен бути невеликим) приблизно 4 годину. За цей час очистіть моркву і цибулю від шкірки, вимийте коренеплоди і поріжте на шматочки. Кладіть овочі в бульйон і варіть ще приблизно хвилин 40. До майже готовому бульйону додайте часник і лавровий лист. Накрийте бульйон кришкою, нехай постоїть ще хвилин 20.
холодець з домашньої курки - фото крок 3
Дістаньте курку з бульйону, розділіть її на дрібні шматочки. Зробити це можна за допомогою вилки або ножа, не варто допускати, щоб шматочки були зовсім дрібні, як пюре. Я ретельно видаляю з курки хрящі, шкіру та інші субпродукти, але якщо вам подобається, щоб холодець"хрустів" залиште їх. Викладайте курку на дно великої тарілки, яка і буде формою для холодцю. Після того як поклали курку, поріжте часник кружечками, а морква - зірочками.
холодець з домашньої курки - фото крок 4
Відваріть яйця круто. У підсолену воду кладіть яйця і варіть їх приблизно 10-13 хвилин. Коли яйця зваряться, охолодити, очистіть від шкаралупи і поріжте красивими фігурами. Викладіть яйця на м'ясо, зверху покладіть варену моркву, петрушку і часник. Бульйон процідіть через кулінарне сито, щоб шматочки цибулі і моркви в нього не потрапили. Залийте бульйон в форму, не перемішується його. Після того як бульйон повністю охолоне, поставте форму в холодильник до повного застигання. Готово!

Схожі рецепти