Рецепт домашньої тушонки
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні заготовки - це дуже зручно, смачно і головне - натурально. Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати домашню тушонку з курки. Сподіваюся, рецепт вам сподобається і ви його повторіть.
Це досить простий і доступний рецепт домашньої тушонки. В даному випадку використовується плита, але гасити птицю можна і за допомогою мультиварки. Класичні спеції при бажанні ви можете урізноманітнити і іншими за смаком, наприклад. Після подавати тушонку до столу можна як в холодному вигляді, так і використовувати при приготуванні основного гарячого.
- Курка - 1 штука
- Сіль - 1-1.5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3-7 штук
- Запашний перець - 2-5 штук
1. Птицю вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками.
2. Додати сіль за смаком.
3. Додайте лавровий лист і запашний перець.
4. Викладіть курку у велику сковороду або каструлю і тушкуйте на повільному вогні хвилин 70-90 (в залежності від розміру шматочків).
4. Паралельно простерилизуйте баночки. Після розкладіть курку по банках і залийте соком, в якому вона тушілась.
5. Баночки прикрийте кришками і поставте у велику каструлю з теплою водою, застеливши дно серветкою.
6. Простерилизуйте тушонку близько півгодини. Після закатати кришками.
7. Остигнула тушонку приберіть в холодильник або темне прохолодне місце.
Смачного!
Смачного!