Суп з баранини з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт потрапив до мене випадково, після приготування супу з баранини з сочевицею, це блюдо стало одним з моїх улюблених. Прекрасне поєднання баранячого м'яса і сочевиці не залишить вас байдужими!
Повідаю вам як приготувати суп з баранини з сочевицею в домашніх умовах. Попередньо підготуйте сочевицю, перебравши і замочивши її в холодній воді на 1-2 годину. Баранячі реберця порубати на шматочки і обсмажте в глибокій каструлі, потім додайте інші овочі і сочевицю. У самому кінці додаємо спеції і зелень. От і все. Вдалого приготування!
- Баранина - 500 грам (реберця)
- Сочевиця рожева - 100 грам
- Перець гострий зелений - 1 штука
- Селера - 2 штуки (черешок)
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Часник - 3 зубчики
- Картопля - 3 штуки
- Томатна м'якоть - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вода - 1 літр
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Для початку необхідно уважно перебрати сочевицю. Потім, за допомогою друшляка, промити під холодною водою. В кінці залити холодною водою і настояти 1-2 годину.
Картопля і часник очищаємо і дрібно нарізаємо. Петрушку, селера і перець зелений також дрібно нарізаємо.
Баранячі ребра ретельно промийте, обсушити і порубати на шматочки розміром 4 см.
У глибоку каструлю влийте 3 столових ложки рослинної олії, поставте на вогонь. Потім в каструлі обсмажуємо баранячі ребра до золотистої скоринки. Після обсмажування кладемо в каструлю картоплю, селера, перець, томатну м'якоть і часник. Тушкуємо овочі 5 хвилин.
У каструлю вливаємо 1 літр чистої води, доводимо до кипіння і варимо 7-10 хвилин. Зливаємо воду з сочевиці і додаємо її в каструлю до баранини і овочів.
Варимо 15 хвилин, потім додаємо петрушку, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Через кілька хвилин знімаємо блюдо з вогню. Даємо супу настоятися під кришкою 20 хвилин.
Смачного!