Каррі-суп з сочевицею і гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп має просто чарівний аромат східних спецій, а все завдяки каррі, часнику і перцю. Крім того, я поклала зиру і насіння гірчиці. Хочете дізнатися, як приготувати каррі-суп з сочевицею?
У суп можна додавати будь-які спеції за бажанням, цибуля ріпчаста можна замінити на цибулю-порей. Якщо ви любите свіжий імбир, то покладіть шматочок тертого імбирного кореня (без шкірки) разом з часником, обсмажте і згідно з рецептом варіть суп. Хай щастить!
- Сочевиця - 120 грам (зелена)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гарбуз - 140 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 500 мілілітрів (або овочевий бульйон)
- Сіль - За смаком
- Каррі - 1 Ст. Ложка
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Насіння гірчиці - 0, 5 чайних ложки
- Перець червоний пекучий - 0, 5 чайних ложки (порошок)
- Зелень - За смаком (в готовий суп)
Підготуйте продукти, приступимо!
Сочевицю переберіть і ретельно промийте під водою. Якщо ваша сочевиця вариться довше 20 хвилин, то її потрібно відварити в солоній воді. Я вибрала зелену, на упаковці вказано час варіння - 20 хвилин, мені підходить для супу.
Овочі подрібніть: часник - через прес, морква - на тертці, цибуля і гарбуз поріжте кубиками (невеликими). З томатів зніміть шкірку, поріжте їх шматочками.
У каструлі розігрійте олію і обсмажте хвилинку спеції з часником.
Додайте цибулю та моркву, обсмажте до напівготовності.
Додайте помідори, перемішайте і протушкувати ще пару хвилин.
Додайте гарбуз і сочевицю, сіль за смаком.
Залийте водою або овочевим бульйоном, доведіть до кипіння і варіть суп 20 хвилин.
Готовий суп прикрасьте зеленню і насінням гарбуза. Пригощайтеся!