Грибний суп з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Для цього супу підійдуть будь-які гриби, можна використовувати лісові, можна, можливо - печериці, як не крути, суп виходить чудовий. Присутність в супі сочевиці робить блюдо ситним і ароматним.
Це класичний рецепт приготування грибного супу з сочевицею. Суп буде більш ароматним, якщо його варити з лісовими грибами, але і з печерицями теж нічого. Якщо хочете, можете додати кубик грибного бульйону - суп стане ще більш насиченим. Суп з сочевицею подається до столу, присипаний зеленню і зі сметаною. Удачі в приготуванні!
- Сочевиця червона - 3/4 склянки
- Печериці - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Підготуйте все необхідне, овочі промийте.
У підсоленій воді відваріть сочевицю майже до готовності, додайте картоплю, порізаний кубиками.
Лук обсмажте 5 хвилин на сковороді.
Моркву наріжте кружальцями.
Додайте моркву до цибулі, смажте ще 5 хвилин. Потім перекладіть овочі в тарілку.
Печериці ріжемо пластинками.
Обсмажте шампіньйони на сковороді майже до готовності. Сіль і перець за смаком.
У каструлю кладемо цибулю, морква і гриби. Доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин, знімаємо суп з плити. Даємо йому настоятися 20 хвилин.
При подачі присипте суп зеленню. Смачно його подати зі сметаною. Смачного!