Суп в хлібі по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Суп в хлібі по-польськи - неймовірно смачний і ароматний, а в Польщі його ще називають "журек" . Готується такий суп на основі закваски з житнього борошна. Суп подається до столу в буханці чорного хліба.
Це класичний рецепт приготування супу в хлібі по-польськи. Детальніше зупинюся на процесі приготування закваски для супу, адже без неї суп не вийде таким особливим і смачним, як його вміють готувати поляки. Готуємо закваску: в житнє борошно додаємо окріп, перемішуємо щоб не було грудочок. Потім додаємо шматочок житнього хліба і один очищений зубчик часнику, накриваємо кришкою, але не щільно. Ми залишаємо закваску в теплому місці на 5 днів. Готову закваску процідіть. Вдалого приготування!
- Дріжджі - 600 мілілітрів
- Картопля - 4 штуки
- Ковбаски сирі - 300 грам
- Гвоздика - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Свиняча грудинка - 300 грам (копчена)
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 2 щіпки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Морква - 2 штуки
- Петрушка - 0, 5 штуки (пучок)
- Крем - 250 грам
- Яйця - 3 штуки (зварені в круту)
Помістіть в каструлю: ковбасу, нечищений цибулю, очищену моркву, лаврові листи, гвоздику і перець горошком. Залийте водою і проваріть 30 хвилин.
Дрібно поріжте: цибуля, часник і морква. Потім на соняшниковій олії обсмажте цибулю 5 хвилин, додайте моркву ще на 5 хвилин, після чого додайте 2 подрібнених зубчики часнику і 0, 5 ç.l. Майорана. Смажте ще 2 хвилини, помішуючи.
Додаємо порізану кубиками грудинку, обсмажуємо ще 5 хвилин.
Готову ковбасу з бульйону наріжте кружальцями.
Картоплю ріжемо кубиками, кладемо в бульйон і варимо 15 хвилин.
Далі перекладаємо зі сковороди в каструлю: цибуля, морква, грудинку. Варимо 10 хвилин.
Прийшла черга закваски, додаємо і її. Варимо ще 5 хвилин.
Додаємо 2 зубчики часнику і 0, 5 немає. L. Майорана, варимо ще 4 хвилини.
На стіл суп подається в "хлібній тарілці" . Для цього зрізаємо верхівку хліба і видаляємо м'якоть. Попередньо можна запекти на 10-15 хвилин в духовці. Наливаємо суп в хліб, прикрашаємо яйцями, зеленню і сметаною. Смачного!