Сочевичний суп в хлібі
(покроковий рецепт з фото)
Суп з сочевиці і овочів - просте, корисне і смачне блюдо. А подача на стіл такого блюда в хлібних мисочках зробить його ще смачніше. Спробуйте!
Сочевичний суп надзвичайно корисний і при правильному приготуванні виявляється ще й надзвичайно смачним. Для приготування вам знадобляться сочевиця, картопля, морква, цибуля і хліб. Хліб для мисочок можна як купити, так і зробити самому. Хай щастить!
- Сочевиця - 2/3 склянки
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Спершу промийте сочевицю і замочіть її на 2 годин 1 літрі теплої води.
2. Поставте варити сочевицю на 10-15 хвилин в тій же воді.
3. Поки сочевиця вариться, наріжте картоплю кубиками, цибуля півкільцями, моркву натріть на тертці. Поставте цибулю і моркву обсмажити на 5 хвилин.
4. Картопля, обсмажену цибулю і моркву додайте до сочевиці в каструлю. І варіть 20 хвилин (поки картопля і сочевиця не стануть м'якими). Додайте солі і перцю за смаком.
5. Поки суп вариться, підготуйте хліб. Верхівки відріжте, м'якоть витягніть за допомогою ложки і поставте їх в духовку на максимальну температуру на 5 хвилин, щоб підсохли трохи.
6. Готовий суп можете переливати в хлібні мисочки. Можна також подрібнити суп блендером, щоб отримати суп-пюре. Приправте зеленню. Смачного!