Суп в хлібі по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Трішечки зусиль і чудовий суп, родом з Праги, прямо у вас на столі. Чи не любити його неможливо, густий і ситний, а до того ж виглядає настільки привабливо, що не пройдеш повз!
Перед вами класичний рецепт приготування супу в хлібі по-чеськи. Із зазначених інгредієнтів можна приготувати чотири порції ароматного і густого супчика в хлібі. До речі, якщо не бажаєте паритися з приготуванням хліба - можете його купити в магазині (беріть свіжий хліб, краще сірий). Гарного дня і удачі!
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Часник - 10 зубчиків
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Аджика - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Картопля - 5 штук
- Коріння - 5 штук (для бульйону)
- Ковбаса салямі - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Паприка - За смаком
- Мед - 4 чайних ложки
- Борошно житнє - 800 грам
- Дріжджі - 5 чайних ложок
М'ясо викладаємо в холодну воду. Бульйон варимо 3-4 годину, через півтори години після приготування додайте сіль і перець за смаком.
Воду змішайте з медом.
Окремо змішайте всі сухі інгредієнти і додайте їх в воду, також додайте 4 ст.Л. Солі. Накрийте плівкою і залиште так на 15 хвилин.
Присипте поверхню борошном і замісити тісто, додавайте пшеничне борошно, поки тісто не почне відлипати від рук. Миску змастіть рослинною олією і залиште тісто на годину під кришкою. Сформуйте з тіста кульки і залиште на папері для випікання під рушником на 1 час. Тісто підніметься.
Збризніть тісто водою і помістіть на 1 хвилину в розігріту до 260 градусів грубку, зробивши невелику, неглибокий надріз на поверхні. Потім дістаньте і повторіть процедуру ще двічі. Після чого залиште тісто в духовці на 15 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Зріжте верхівку з випеченого хліба за допомогою ложки, видаліть всю м'якоть.
На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте порізаний дрібно цибулю і часник, до золотистої скоринки. Додайте моркву, смажте ще 7 хвилин. Потім кладемо аджику і томатну пасту, посипаємо паприкою, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
На окремій сковороді обсмажте муку у вершковому маслі до коричневого кольору, стежте уважно - не повинно бути грудочок.
Вийміть м'ясо з бульйону, засипте в бульйон картоплю кубиками проваріть 10 хвилин. Додайте зажарку, варіть ще 7 хвилин, потім поступово засипте борошно і покришене шматочками м'ясо. Також додайте порізане кубиками салямі. Варіть ще 5 хвилин.
Заливаємо готовий суп в хлібні горщики, зверху присипаємо зеленню. Смачного!