Рецепт Суп із зеленою квасолею фото

Суп із зеленою квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей легкий, але ситний супчик сподобається і дорослим, і дітям! яскраві овочі, ароматний бульйон, маса вітамінів - що ще потрібно? :) Простий рецепт супу з зеленою квасолею - для вас!


Опис приготування:

Зелена стручкова квасоля неймовірно багата рослинними білками, вітамінами і мінеральними речовинами, тому вона обов'язково повинна регулярно бути присутнім в раціоні людини. З неї готовтесь масу смачних і корисних страв (особливо їх багато чомусь в бельгійській кухні, але і французи не дурневі квасольки зеленої потріскані), однак я сьогодні пропоную вам дізнатися, як приготувати суп із зеленою квасолею і іншими овочами на курячому бульйоні.

Можливий і вегетаріанський варіант цього рецепта, але з курочкою супчик виходить і ніжніше, і ароматні, і ситніше. А там - знати! ;)

Ну що, приступимо?


  • Грудка куряча - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Квасоля зелена - 300 грам
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідори або томатна паста - За смаком
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
суп із зеленою квасолею - фото крок 1
Заллємо грудку, очищену від вряди, холодною водою і зваримо прозорий міцний бульйон. Не забудьте зняти з нього піну, а після цього посолити і кинути лаврушку! :) до речі, останню краще заздалегідь прибрати з супу, щоб не було гіркуватого присмаку.
суп із зеленою квасолею - фото крок 2
Наріжемо лук і морква. Розмір - довільний. Якщо хочете отримати юшку"по-селянськи" , ріжте побільше, але для дітвори більше підходить"подрібнений варіант" , як показує практика; ).
суп із зеленою квасолею - фото крок 3
Розігріємо масло спассеруем овочі. Потім додамо квасоля - якщо ви використовуєте заморожену, то краще дістати її заздалегідь і переконатися, що з неї стекла зайва рідина.
суп із зеленою квасолею - фото крок 4
Тим часом очистимо від насіння і нарізаємо перець. Після цього кинемо його в сковороду з овочами, перемішати і залишити під кришкою на самому повільному вогні - він повинен не смажитися, а нудитися, просочуючись маслом і віддаючи сік.
суп із зеленою квасолею - фото крок 5
Додамо в сковороду подрібнені помідори або томатну пасту, посолимо, перемішаємо і вимкнемо вогонь. А самі тим часом почистимо і наріжемо картопля.
суп із зеленою квасолею - фото крок 6
Виймемо готову грудку з бульйону і поріжемо на невеликі шматочки.
суп із зеленою квасолею - фото крок 7
А потім повернемо її в каструлю (або відкладемо, щоб використовувати для приготування інших страв). Відправимо туди ж картопля обсмажені овочі.
суп із зеленою квасолею - фото крок 8
Варити суп будемо ще хвилин 10 на повільному вогні, заправимо подрібненим часником, після чого дамо супчику відпочити і прийти в себе під кришкою.
Цей суп дуже хороший зі сметаною і чорним хлібом - спробуйте!

Схожі рецепти