Суп із зеленої спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, з тонким смаком, суп з спаржі готується легко і швидко. Саме час готувати його влітку, коли сезон збору спаржі в розпалі. Втім, спаржа продається весь рік, так що рецепт завжди актуальне.
Якщо ви до цих пір не наважувалися приготувати суп з спаржі, то зараз саме час заповнити цю прогалину. Не бійтеся, приготувати суп із зеленої спаржі в домашніх умовах не складе великих труднощів. За допомогою рецепта з фото у вас вийде відмінний супчик, який порадує вас ніжним смаком і масою корисних речовин Перед подачею прикрасьте суп в тарілках стрілочками підготовленої спаржі і вершками. Смачного!
- Sparzha - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Вершки 33% - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Бульйон або вода - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками.
У каструлі, в якій будемо готувати суп, розтоплюємо вершкове масло і злегка обсмажуємо цибулю хвилини 3-4.
Готуємо спаржу. Відрізаємо грубі кінчики і викидаємо їх. Кілька верхівок відрізаємо для прикраси готового супу.
Нарізаємо спаржу шматочками по півтора-два сантиметри і відправляємо в каструлю до цибулі. Відразу ж солимо і перчимо і помішуючи обсмажуємо хвилин 5.
Потім додаємо в каструлю бульйон або воду, доводимо до кипіння і залишаємо нудитися на маленькому вогні хвилин 20 під закритою кришкою. Спаржа має стати м'якою.
Поки суп вариться, підготуємо відкладені верхівки спаржі. Відварюємо їх в злегка підсоленій воді хвилини 3.
Потім відразу ж опускаємо в крижану воду. Так вони збережуть колір.
Готовий супчик за допомогою блендера перетворюємо в пюре. Додаємо лимонний сік і вершки. Ретельно перемішуємо і пробуємо. Якщо необхідно, додаємо солі і перцю. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.