Суп зі спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Аспарагус або спаржа - смачне і корисне рослина, але поки ще досить рідко застосовується в нашій кухні. Спаржу можна готувати на пару, запікати на грилі або в духовці, готувати салати із сирої спаржі. Це одне з найбільш ранніх весняних рослин, тому раджу спробувати вітамінний суп з спаржі, а я розповім, як його приготувати.
Пагони спаржі бувають зеленого, білого, рожевого і фіолетового кольору. Рослина багата на клітковину, мінералами і вітамінами, підвищує обмін речовин і малокалорійні, тому з успіхом використовується в приготуванні легких дієтичних страв. Незалежно від виду обробки, приготована спаржа повинна залишатися злегка хрусткою і соковитою.
- Sparzha - 1 пучок
- Цибуля зелена - 4 штуки
- Відварна куряча грудка - 500 грам
- Курячий бульйонний кубик - 1 штука
- Корінь імбиру свіжий - 1 штука
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Листя молодого шпинату свіжі - 2 пучка
- Скибочку лимона - 2 штуки
1
Всі овочі почистіть і промийте під холодною проточною водою. У стебел спаржі відріжте верхівки і розріжте їх уздовж навпіл. Решта стебла наріжте невеликими шматочками. Білу частину зеленої цибулі наріжте кільцями, а пір'я - навскоси, довжиною по 3-4 см.
2
У каструлю влийте воду, додайте бульйонний кубик, 6 тонких пластинок імбря і білу частину цибулі. Доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин.
3
Куряче філе наріжте тонкими смужками, додайте м'ясо і спаржу в бульйон і варіть 2 хвилини.
4
Суп перемішайте, покладіть листя молодого шпинату, соєвий соус і готуйте ще 2 хвилини.
5
Подавайте суп з спаржі гарячим, посипавши зеленою цибулею і прикрасивши скибочками лимона.