Суп з білої спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до смаку легкі, овочеві перші страви, тоді рекомендую звернути увагу на цей простий рецепт супу з білої спаржі. Ніжний і дуже апетитний - прекрасний варіант для дітей і дорослих.
Якщо ви хочете приготувати суп з білої спаржі в домашніх умовах, ви можете в якості основи використовувати заздалегідь зварений курячий бульйон. У такому варіанті супчик буде більш наваристим. При бажанні зазначені інгредієнти можна доповнити й іншими овочами за смаком. Блюдо виходить дуже класним, і його варто хоча б раз спробувати повторити.
- Бульйон - 1 літр (овочевий або курячий)
- Цибулина - 1 штука
- Біла спаржа - 400 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед потрібно вимити спаржу, а також обсушити її паперовим рушником. Очистіть її, видаліть грубі краю.
2. На дно каструлі відправте вершкове масло, розтопіть його. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю. Обсмажте в маслі пару хвилин до золотистого кольору. Тим часом наріжте спаржу.
3. Викладіть спаржу в каструлю, тушкуйте 5 хвилин. Після влийте бульйон, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Посоліть і поперчіть трохи за смаком. При бажанні можете використовувати в рецепті приготування супу з білої спаржі ароматні трави.
4. Варіть близько півгодини до м'якості. Після подрібніть все занурювальним (можна використовувати і чашу) блендером. Частина спаржі можна залишити цілком для прикраси перед подачею. Після відправте каструлю знову на вогонь.
5. Влийте вершки, перемішайте і прогрійте трохи. Доводити до кипіння не потрібно! Перед подачею суп з білої спаржі в домашніх умовах можна доповнити зеленню, дрібкою паприки або перцю чилі, а також соком лимона, наприклад. Смачного!