Крем-суп з спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Кажуть, цей супчик дуже популярний в Німеччині та Австрії - там він вважається мало не національною стравою. Може, і так, не знаю, але то, що смак у нього приголомшливий - це точно!
Класичний рецепт крему-супу з спаржі має на увазі використання натурального йогурту - якщо у вас немає можливості його придбати, сміливо замінюйте нежирною сметаною або сумішшю сметани і кефіру. Відчути різницю зможуть тільки справжні гурмани, а їх, погодьтеся, трохи.
Отже, йогурт змішуємо з естрагоном.
Спаржу моєму, обрізаємо жорсткі кінчики і ріжемо невеликими брусочками.
Чистим, моєму і ріжемо кубиками картоплю.
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо у вершковому маслі до золотистого кольору, додаємо спаржу і готуємо ще пару хвилин.
Відправляємо в сотейник (готувати такий суп зручно саме в сотейнику або каструлі з товстим дном) картопля, перемішуємо і через хвилину заливаємо гарячим бульйоном.
Готуємо суп на повільному вогні під кришкою хвилин 15 - до повної готовності картоплі і спаржі. Потім пюріруем його, солимо, додаємо перець, перемішуємо, ще раз прогріваємо і розливаємо по тарілках. В кожну кладемо по столовій ложці йогурту з естрагоном.
Подаємо з сухариками або грінками з білого хліба.
- Sparzha - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Бульйон курячий - 2-3 склянок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Йогурт - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Естрада - За смаком
- Білий перець - За смаком
Отже, йогурт змішуємо з естрагоном.
Спаржу моєму, обрізаємо жорсткі кінчики і ріжемо невеликими брусочками.
Чистим, моєму і ріжемо кубиками картоплю.
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо у вершковому маслі до золотистого кольору, додаємо спаржу і готуємо ще пару хвилин.
Відправляємо в сотейник (готувати такий суп зручно саме в сотейнику або каструлі з товстим дном) картопля, перемішуємо і через хвилину заливаємо гарячим бульйоном.
Готуємо суп на повільному вогні під кришкою хвилин 15 - до повної готовності картоплі і спаржі. Потім пюріруем його, солимо, додаємо перець, перемішуємо, ще раз прогріваємо і розливаємо по тарілках. В кожну кладемо по столовій ложці йогурту з естрагоном.
Подаємо з сухариками або грінками з білого хліба.