Салат з білої спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт салату з білої спаржі допоможе вам відчути справжній смак весни і свіжості. Всі інгредієнти, крім, мабуть, самої спаржі, дуже доступні, що теж не може не порадувати
Рецепт приготування салату з білої спаржі - наступного:
1. Спаржу чистим, видаляємо жорстку нижню частину стебла, ріжемо на брусочки розміром 4-5 сантиметрів і відварюємо в киплячій воді 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і залишаємо спаржу в каструлі ще хвилин на 15.
2. Відварюємо стручки зеленого горошку - буквально хвилин 5, щоб вони залишилися хрусткими!
3. Відварюємо яйця, заливаємо холодною водою, чистимо і ріжемо на дольки
4. Зелень миємо й ріжемо (або рвемо руками).
5. Видавлюємо сік з половини лимона.
6. Збиваємо оливкова олія з соком лимона, парою ложок відвару спаржі, гірчицею, сіллю і перцем.
7. Всі інгредієнти для салату, крім яєць, складаємо в миску, заправляємо і перемішуємо. Зверху прикрашаємо яйцями і подаємо на стіл. Смачного!
- Спаржа біла - 0, 5 кілограма
- Горошок стручковий - 300 грам
- Яйця курячі - 1-2 штук
- Зелень - 50 грам (кріп, Тархуна, Braai - що більше любите)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1/2 штуки
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
1. Спаржу чистим, видаляємо жорстку нижню частину стебла, ріжемо на брусочки розміром 4-5 сантиметрів і відварюємо в киплячій воді 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і залишаємо спаржу в каструлі ще хвилин на 15.
2. Відварюємо стручки зеленого горошку - буквально хвилин 5, щоб вони залишилися хрусткими!
3. Відварюємо яйця, заливаємо холодною водою, чистимо і ріжемо на дольки
4. Зелень миємо й ріжемо (або рвемо руками).
5. Видавлюємо сік з половини лимона.
6. Збиваємо оливкова олія з соком лимона, парою ложок відвару спаржі, гірчицею, сіллю і перцем.
7. Всі інгредієнти для салату, крім яєць, складаємо в миску, заправляємо і перемішуємо. Зверху прикрашаємо яйцями і подаємо на стіл. Смачного!