Салат зі спаржі і курки
(покроковий рецепт з фото)
Вишуканий салат зі спаржі і курки з фруктами - ідеальний вибір для романтичної вечері удвох або фуршету. Готується просто. Поєднання інгредієнтів незвичайне - варто спробувати хоч разок
Втім, якщо ваших домочадців не лякають несподівані поєднання продуктів, то спробуйте приготувати його в будній день і подивитися на реакцію - цей салат, який з повним правом може називатися "сюрприз", або підкорює раз і назавжди, або викликає прямо протилежну реакцію. У моїй родині думки розділилися приблизно 50/50.
Найскладнішим в рецепті приготування салату з спаржі і курки є приготування соусу - він повинен бути абсолютно однорідним, кремоподібним і не дуже солоним, оскільки в салаті присутні солодкі фрукти. Але так як рецепт з покроковими фото, думаю, ви впораєтеся Удачі!
- Куряча грудка - 1 штука
- Sparzha - 300 грам
- Полуниця - 100 грам
- Стебло селери - 1 штука
- Груша - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 1 Склянка
- Білий перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Курячі грудки відварити до готовності і нарізати на шматочки.
Спаржу вимити, почистити, відварити протягом 2-3 хвилин, після чого обдати холодною водою і відкинути на друшляк.
Розтопити вершкове масло.
Обсмажити в ньому борошно до золотистого кольору.
Влити вершки, злегка посолити, поперчити, додати мускатний горіх. На повільному вогні прогріти і довести до загустіння.
Вимити і тонко нарізати селеру.
Грушу вимити, обсушити, вийняти серцевину і нарізати часточками.
Полуницю вимити, обсушити і обережно нарізати на половинки або четвертинки.
З'єднати всі інгредієнти в салатниці або на блюді і полити остиглим соусом.
Подавати охолодженим.
Подавати охолодженим.