Рецепт Салат із соєвого спаржі фото

Салат із соєвого спаржі
(покроковий рецепт з фото)

Корейська кухня
Овочі , Спаржа
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Корисний обід , Обід на швидку руку
Салати
Кількість порцій: 8
Час приготування: 20 хв.

У сезон овочів ви просто повинні підготувати салат із соєвого спаржі - корисне, швидке в приготуванні, просте і шалено корисна страва з цікавим смаком. Чи впораються навіть початківці господині! Спробуйте!

Опис приготування:

Якщо вам захотілося приготувати що-небудь таке, та ще й щоб смачно і корисно було, - раджу, як зробити салат із соєвого спаржі по-корейськи. Смак виходить дуже насиченим, та й зберігається такий салат може довго, тому ви зможете підібрати кращий варіант гарніру до такого салату на ваш смак. Мені, наприклад, подобається його подавати разом з рисовою локшиною, але, думаю, і зі звичайною російської картопелькою буде не менш смачно.

1. Соєву спаржу можна купити в спеціалізованих магазинах, або знайти в супермаркеті у відділі напівфабрикатів. Таку спаржу краще замочити перед цим хоча б на годину-дві, змінюючи періодично воду.

2. Припустимо, у вас вже є замочений соєве спаржа. Тепер відварюємо її в підсоленій воді приблизно 10 хвилин, після чого обдаємо холодною водою, і нарізаємо, як вам подобається. Залишимо поки осторонь.

3. Огірки, якщо вони у вас товстошкірих, краще очистити від шкірки, і нарізати соломкою.

4. Змішуємо в одній мисці соєву спаржу, огірки і корейську моркву. Також кидаємо дрібно посічену зелень і часник.

5. Все добре перемішуємо, скроплюємо оцтом і соєвим соусом, і залишаємо настоюватися.

6. В цей час на сковороді розігріваємо олію, і обсмажуємо на ньому шматочок цибулі, імбиру, часнику або будь-які спеції, які ви хотіли б додати в салат. Заливаємо такий заправкою салат зверху, і можна відразу ж подавати.

Цікаво те, що такий салат добре йде як в теплом, так і в холодному вигляді, але смак, звичайно, неповторний, і стає все яскравіше в міру того, як настоюється. Тому, якщо спочатку він здасться вам недостатньо насиченим, дайте йому трохи постояти в сторонці.


  • Спаржа соєва - 250 грам
  • Морква по-корейськи - 200 грам
  • Огірок - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець червоний пекучий - 1 щіпка
  • Зелень - 100 грам
Якщо вам захотілося приготувати що-небудь таке, та ще й щоб смачно і корисно було, - раджу, як зробити салат із соєвого спаржі по-корейськи. Смак виходить дуже насиченим, та й зберігається такий салат може довго, тому ви зможете підібрати кращий варіант гарніру до такого салату на ваш смак. Мені, наприклад, подобається його подавати разом з рисовою локшиною, але, думаю, і зі звичайною російської картопелькою буде не менш смачно.

1. Соєву спаржу можна купити в спеціалізованих магазинах, або знайти в супермаркеті у відділі напівфабрикатів. Таку спаржу краще замочити перед цим хоча б на годину-дві, змінюючи періодично воду.

2. Припустимо, у вас вже є замочений соєве спаржа. Тепер відварюємо її в підсоленій воді приблизно 10 хвилин, після чого обдаємо холодною водою, і нарізаємо, як вам подобається. Залишимо поки осторонь.

3. Огірки, якщо вони у вас товстошкірих, краще очистити від шкірки, і нарізати соломкою.

4. Змішуємо в одній мисці соєву спаржу, огірки і корейську моркву. Також кидаємо дрібно посічену зелень і часник.

5. Все добре перемішуємо, скроплюємо оцтом і соєвим соусом, і залишаємо настоюватися.

6. В цей час на сковороді розігріваємо олію, і обсмажуємо на ньому шматочок цибулі, імбиру, часнику або будь-які спеції, які ви хотіли б додати в салат. Заливаємо такий заправкою салат зверху, і можна відразу ж подавати.

Цікаво те, що такий салат добре йде як в теплом, так і в холодному вигляді, але смак, звичайно, неповторний, і стає все яскравіше в міру того, як настоюється. Тому, якщо спочатку він здасться вам недостатньо насиченим, дайте йому трохи постояти в сторонці.

Схожі рецепти