Салат із соєвого спаржі
(покроковий рецепт з фото)
У сезон овочів ви просто повинні підготувати салат із соєвого спаржі - корисне, швидке в приготуванні, просте і шалено корисна страва з цікавим смаком. Чи впораються навіть початківці господині! Спробуйте!
Якщо вам захотілося приготувати що-небудь таке, та ще й щоб смачно і корисно було, - раджу, як зробити салат із соєвого спаржі по-корейськи. Смак виходить дуже насиченим, та й зберігається такий салат може довго, тому ви зможете підібрати кращий варіант гарніру до такого салату на ваш смак. Мені, наприклад, подобається його подавати разом з рисовою локшиною, але, думаю, і зі звичайною російської картопелькою буде не менш смачно.
1. Соєву спаржу можна купити в спеціалізованих магазинах, або знайти в супермаркеті у відділі напівфабрикатів. Таку спаржу краще замочити перед цим хоча б на годину-дві, змінюючи періодично воду.
2. Припустимо, у вас вже є замочений соєве спаржа. Тепер відварюємо її в підсоленій воді приблизно 10 хвилин, після чого обдаємо холодною водою, і нарізаємо, як вам подобається. Залишимо поки осторонь.
3. Огірки, якщо вони у вас товстошкірих, краще очистити від шкірки, і нарізати соломкою.
4. Змішуємо в одній мисці соєву спаржу, огірки і корейську моркву. Також кидаємо дрібно посічену зелень і часник.
5. Все добре перемішуємо, скроплюємо оцтом і соєвим соусом, і залишаємо настоюватися.
6. В цей час на сковороді розігріваємо олію, і обсмажуємо на ньому шматочок цибулі, імбиру, часнику або будь-які спеції, які ви хотіли б додати в салат. Заливаємо такий заправкою салат зверху, і можна відразу ж подавати.
Цікаво те, що такий салат добре йде як в теплом, так і в холодному вигляді, але смак, звичайно, неповторний, і стає все яскравіше в міру того, як настоюється. Тому, якщо спочатку він здасться вам недостатньо насиченим, дайте йому трохи постояти в сторонці.
- Спаржа соєва - 250 грам
- Морква по-корейськи - 200 грам
- Огірок - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець червоний пекучий - 1 щіпка
- Зелень - 100 грам
1. Соєву спаржу можна купити в спеціалізованих магазинах, або знайти в супермаркеті у відділі напівфабрикатів. Таку спаржу краще замочити перед цим хоча б на годину-дві, змінюючи періодично воду.
2. Припустимо, у вас вже є замочений соєве спаржа. Тепер відварюємо її в підсоленій воді приблизно 10 хвилин, після чого обдаємо холодною водою, і нарізаємо, як вам подобається. Залишимо поки осторонь.
3. Огірки, якщо вони у вас товстошкірих, краще очистити від шкірки, і нарізати соломкою.
4. Змішуємо в одній мисці соєву спаржу, огірки і корейську моркву. Також кидаємо дрібно посічену зелень і часник.
5. Все добре перемішуємо, скроплюємо оцтом і соєвим соусом, і залишаємо настоюватися.
6. В цей час на сковороді розігріваємо олію, і обсмажуємо на ньому шматочок цибулі, імбиру, часнику або будь-які спеції, які ви хотіли б додати в салат. Заливаємо такий заправкою салат зверху, і можна відразу ж подавати.
Цікаво те, що такий салат добре йде як в теплом, так і в холодному вигляді, але смак, звичайно, неповторний, і стає все яскравіше в міру того, як настоюється. Тому, якщо спочатку він здасться вам недостатньо насиченим, дайте йому трохи постояти в сторонці.