Стіфадо
(покроковий рецепт з фото)
Це цікаве блюдо середземноморської кухні. По-простому це м'ясо, яке гаситься з луком. Пропоную дізнатися, як приготувати стіфадо. М'ясо виходить соковитим і ароматним, варто спробувати!
Традиційно в якості основного інгредієнта використовується яловичина, але її благополучно можна замінити бараниною, телятиною, кроликом або іншими видами м'яса. В оригінальній подачі використовується рис, але не менш смачним стіфадо буде і з картоплею (відварною або у вигляді пюре). Завдяки великій кількості ароматних трав блюдо виходить ароматним, насиченим цікавими смаковими поєднаннями. Подають блюдо гарячим.
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Обкладинка - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Винний оцет - 30 мілілітрів
1. Яловичину моєму, зачищаємо від плівки і промаківаем рушником, потім нарізаємо м'ясо невеликими шматочками.
2. М'ясо поміщаємо в миску, додаємо туди ж все спеції. Трохи розминаємо м'ясо, щоб спеції як слід просочили його.
3. Помідори бланшируємо і нарізаємо шматочками, відправляємо в миску. Занурювальним блендером розминаємо їх в пюре. Заливаємо отриманою масою м'ясо в мисці. Нарізаємо цибулю і часник, також додаємо їх до м'яса, вливаємо оливкову олію.
4. Додаємо винний оцет і томатну пасту, перемішуємо. Накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
5. Перекладаємо м'ясо в жаротривку форму, відправляємо його в духовку. Розігріваємо її відразу з формою до 200 градусів, готуємо м'ясо 2 годину. Готову страву подаємо зі свіжою зеленню.