Рецепт Стіфадо фото

Стіфадо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня , Іспанська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Це цікаве блюдо середземноморської кухні. По-простому це м'ясо, яке гаситься з луком. Пропоную дізнатися, як приготувати стіфадо. М'ясо виходить соковитим і ароматним, варто спробувати!

Традиційно в якості основного інгредієнта використовується яловичина, але її благополучно можна замінити бараниною, телятиною, кроликом або іншими видами м'яса. В оригінальній подачі використовується рис, але не менш смачним стіфадо буде і з картоплею (відварною або у вигляді пюре). Завдяки великій кількості ароматних трав блюдо виходить ароматним, насиченим цікавими смаковими поєднаннями. Подають блюдо гарячим.

  • Яловичина - 0, 5 кілограма
  • Цибуля - 3 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Базилік - 1 щіпка
  • Орегано - 1 щіпка
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Винний оцет - 30 мілілітрів
стіфадо - фото крок 1
1. Яловичину моєму, зачищаємо від плівки і промаківаем рушником, потім нарізаємо м'ясо невеликими шматочками.
стіфадо - фото крок 2
2. М'ясо поміщаємо в миску, додаємо туди ж все спеції. Трохи розминаємо м'ясо, щоб спеції як слід просочили його.
стіфадо - фото крок 3
3. Помідори бланшируємо і нарізаємо шматочками, відправляємо в миску. Занурювальним блендером розминаємо їх в пюре. Заливаємо отриманою масою м'ясо в мисці. Нарізаємо цибулю і часник, також додаємо їх до м'яса, вливаємо оливкову олію.
стіфадо - фото крок 4
4. Додаємо винний оцет і томатну пасту, перемішуємо. Накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
стіфадо - фото крок 5
5. Перекладаємо м'ясо в жаротривку форму, відправляємо його в духовку. Розігріваємо її відразу з формою до 200 градусів, готуємо м'ясо 2 годину. Готову страву подаємо зі свіжою зеленню.

Схожі рецепти