Стіфадо з кролика з запеченою картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Стіфадо - національне гаряче блюдо грецької кухні. Це тушковане у вині, спеціях і травах м'ясо. За класичним рецептом його готують з цибулею-шалот, але можна взяти і ріпчасту, тільки маленький.
Ви здивуєтеся, але смак гаряченького м'яса з картоплею буде дуже вам знаком і відразу припаде до душі. Що може бути краще? Тому пропоную вам прочитати про те, як приготувати стіфадо з кролика з запеченою картоплею. І блюдо насправді досить просте, особливо, коли вам на допомогу приходить мультиварка.
- Вино біле сухе - 70 мілілітрів
- Ніжки кролика - 2 штуки
- Luk-salotų - 2 штуки
- Картопля молода - 10 штук (маленький)
- Кардамон - 2 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
Кролика промийте та висушіть. Лук почистіть і крупно наріжте. Картопля промийте, зробіть на ньому надрізи з одного боку.
Ніжки обсмажте в олії в мультиварці протягом 3-х хвилин з кожного боку.
Додайте до м'яса цибулю, всі спеції і сіль. Обсмажуйте м'ясо ще 3 хвилини.
Влийте в чашу мультиварки вино, додайте картоплю. Поставте режим "жарка" ще на 5 хвилин.
Поставте режим "гасіння" з 50 хвилин. Блюдо готово! Смачного!