Стіфадо з яловичини з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Вибираєте, ніж урізноманітнити м'ясне меню? Пропоную вам рецепт, як приготувати стіфадо з яловичини з рисом і ароматною айвою. Наберіться терпіння, і у вас вийде приголомшливо смачний і ситний обід.
Стіфадо практично готується в одній каструлі - всі інгредієнти треба поступово додавати і обсмажувати. Айва надає свіжу кисленьку нотку і відмінно пробуджує апетит. Пробуємо!
- Яловичина - 1, 5 грами
- Цибуля-пориста - 1 штука
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики (великий)
- Айва - 2 штуки
- Вино червоне - 500 мілілітрів (сухе)
- Петрушка - 1 пучок
- Лавровий лист - 3-4 штук
- М'ята - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка (мелений)
- Томати у власному соку - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мал - 1, 5 склянки
Підготуйте необхідні продукти. Допомога фруктів і чиста. Яловичину промийте під холодною водою, обсушити, видаліть плівки і жили.
Зелена цибуля наріжте кільцями, обсмажити в гарячій олії. Зніміть зі сковороди і покладіть у жароміцних каструлю. Або як я - в чашу мультиварки.
Яловичину наріжте на шматочки, по 3 см. На останньому розігрітій олії обсмажте шматочки яловичини до рум'яної скоринки. Додайте подрібнені цибулю і часник.
Все перекладіть в чашу мультиварки, додайте подрібнену петрушку, лавровий лист, запашний перець і корицю. Доведіть до кипіння в режимі "випічка" . Потім влийте вино і додайте томати у власному соку. Томати трохи притисніть. В режимі "гасіння" готуйте протягом 4 годин.
Мал промийте в декількох водах, залийте чистою холодною водою і відваріть до готовності, відкиньте на сито. Айву очистіть, наріжте скибочками.
За годину до закінчення готування додайте скибочки айви.
Подавайте стіфадо з рисом і айвою гарячим. Смачного!