Тефтелі з яловичини з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт тефтелей з яловичини з рисом - прекрасна паличка-виручалочка, коли не хочеться довго готувати. Але, при відносно невеликих витратах праці і часу, результат завжди відмінний.
Ну хто не любить тефтелі? Адже їх можна "підлаштувати" абсолютно під будь-який смак. Можна робити їх і з курки, і з яловичини. Можна робити з різними крупами. Можна додавати різні овочі. Загалом, варіацій тефтелей стільки ж, скільки кухарів. Все залежить тільки від вас і ваших уподобань. Якщо ви не хочете щось придумувати спробуйте приготувати тефтелі за цим рецептом - "тефтелі з яловичини з рисом" . Вийде дуже соковито і ароматно!
- Яловичина - 700 грам
- Мал - 150 грам
- Крем - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
М'ясо вимити, нарізати шматочками, прокрутити на м'ясорубці.
Цибулю почистити, нарізати кубиками.
Морква вимити, натерти на терці.
У сковороду влити рослинне масло, нагріти його, обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору.
Мал відварити до напівготовності, викласти його в фарш. Туди ж додати яйце, обсмажені овочі, сіль, перець.
Добре все перемішати і сформувати тефтелі.
У мисці змішати сметану, томатну пасту, сіль і перець. Одержаний соус добре перемішати.
Тефтелі викласти в форму для запікання, залити соусом. Поставити в духовку. Запікати хвилин 40 при температурі 180 градусів.
Готові тефтелі посипати зеленню. Можна подавати і самостійно і з гарніром. Смачного!