Тефтелі з яловичини і свинини
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, соковиті тюфтельки. Завдяки поєднанню яловичини і свинини виходить не дуже жирно. Сир надає тонку італійську нотку. Дуже добре підходить для дитячого меню.
Ароматні соковиті тефтелі з яловичини і свинини - страва, яке припаде до смаку всій родині. Адже багато хто пам'ятає їх ще з дитинства. А в Швеції тефтелі взагалі вважаються національним блюдом. Трохи змінюючи склад можна кожного разу отримувати нову страву. Я пропоную спробувати Сьогодні не шведський, а скоріше італійський варіант - додати пармезан. Виходить дуже смачно!
- Свинина - 300 грам
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир пармезан - 100 грам (якщо немає пармезану, підійде будь-який твердий сир)
- Яйце - 1 штука
- Помідори - 4 штуки (помідори в ідеалі повинні бути соковиті і великі
) - Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Цукор - За смаком
М'ясо вимити, нарізати шматочками.
Лук очистити від лушпиння, крупно нарізати.
На м'ясорубці перекрутити м'ясо і цибулю.
Пармезан натерти на дрібній тертці.
У мисці змішати фарш, яйце, тертий сир. Додати сіль і перець. Добре вимішати, поставити в холодильник на той час поки будете робити соус.
Залити помідори окропом на 2 хвилини. Зняти шкірку і дрібно порізати.
Подрібнені помідори викласти в форму, додати сіль, цукор, перець. Гасити 15 хвилин.
Дістати з холодильника фарш, сформувати тефтелі і викласти їх в тушковані помідори. Поставити в духовку. Запікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові тефтелі можна прикрасити зеленню. Можна подати з гарніром. Смачного!