Тефтелі з свинини з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі - дуже популярне і просте в приготуванні блюдо. Я вважаю за краще їх готувати з свинячого фаршу, змішаного з відвареним рисом. Тефтелі виходять ніжними, ситними і неймовірно апетитними!
Вашій увазі пропоную класичний рецепт приготування тефтелей зі свинини з рисом. З свинячого фаршу, відвареного рису, яєць і спецій формуємо тефтелі. Обвалюють їх в панірувальних сухарях і злегка обсмажуємо на сковороді. Обов'язково подавайте їх з улюбленим гарніром. Класика - з картопляним пюре. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати тефтелі з свинини з рисом.
- Свинячий фарш - 500 грам
- Рис відварний - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
У глибокій ємності змішуємо відварений рис, свинячий фарш, яйця, сіль і спеції.
Мокрими руками формуємо тефтелі. Обвалюють їх в панірувальних сухарях.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, обсмажуємо тефтелі по 1 хвилині з кожної сторони.
Перекладаємо тефтелі в каструлю, додаємо лавровий лист, пол-цибулини і перець горошком.
Томатну пасту змішуємо з 300 мл води. Заливаємо томатної сумішшю тефтелі, доливаємо води, щоб покрити тефтелі, і доводимо до кипіння на середньому вогні. Зменшуємо вогонь до мінімуму, варимо 1 час.
Смачного!