Рецепт М'ясні тефтелі «ностальгія» з рисом в томатному соусі фото

М'ясні тефтелі «ностальгія» з рисом в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви, Тефтелі

Погодьтеся, що багато рецепти, розроблені за радянських часів, - відмінні! Вони перевірені роками і залишаються в нашому меню назавжди. Один з них - м'ясні тефтелі з рисом в томатному соусі.

І я із задоволенням нагадаю вам рецепт м'ясних тефтелей "ностальгія" з рисом в томатному соусі. Тефтелі можна подавати зі сметаною і салатом зі свіжих овочів. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Фарш м'ясний - 800 грам (яловичина + свинина)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Мал - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вода гаряча - 1 літр
  • Зелень - 1 пучок
м'ясні тефтелі
Підготуйте основні продукти. Мал добре промийте в холодній воді, відваріть до напівготовності. Овочі та зелень помийте. Цибуля, морква очистіть.
м'ясні тефтелі
Фарш з'єднайте з рисом, яйцем, сіллю і перцем, ретельно вимісити. Сформуйте з фаршу тефтелі, помістіть їх в форму для запікання.
м'ясні тефтелі
На сухій сковороді на повільному вогні обсмажте борошно до бежевого кольору. Зніміть борошно на тарілку.
м'ясні тефтелі
Лук подрібніть, моркву натріть на тертці. Розігрійте на сковороді рослинне масло, пассеруйте овочі до золотистого кольору.
м'ясні тефтелі
Додайте обсмажену муку і гарячу воду, перемішайте, доведіть до кипіння. Додайте томатну пасту, сіль і перець за смаком і готуйте 2 хвилини.
м'ясні тефтелі
Тефтелі залийте соусом. Поставте їх запікатися в духовку на 50-55 хвилин при 200-220 ° С. Соус повинен помірно кипіти. Тефтелі можна перевернути 1-2 рази, щоб вони рівномірно просочувалися соусом.
м'ясні тефтелі
В кінці приготування додайте рубану зелень.
м'ясні тефтелі
Смачного!

Схожі рецепти