М'ясні тефтелі «ностальгія» з рисом в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Погодьтеся, що багато рецепти, розроблені за радянських часів, - відмінні! Вони перевірені роками і залишаються в нашому меню назавжди. Один з них - м'ясні тефтелі з рисом в томатному соусі.
І я із задоволенням нагадаю вам рецепт м'ясних тефтелей "ностальгія" з рисом в томатному соусі. Тефтелі можна подавати зі сметаною і салатом зі свіжих овочів. Приємних вам клопоту на кухні!
- Фарш м'ясний - 800 грам (яловичина + свинина)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Мал - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода гаряча - 1 літр
- Зелень - 1 пучок
Підготуйте основні продукти. Мал добре промийте в холодній воді, відваріть до напівготовності. Овочі та зелень помийте. Цибуля, морква очистіть.
Фарш з'єднайте з рисом, яйцем, сіллю і перцем, ретельно вимісити. Сформуйте з фаршу тефтелі, помістіть їх в форму для запікання.
На сухій сковороді на повільному вогні обсмажте борошно до бежевого кольору. Зніміть борошно на тарілку.
Лук подрібніть, моркву натріть на тертці. Розігрійте на сковороді рослинне масло, пассеруйте овочі до золотистого кольору.
Додайте обсмажену муку і гарячу воду, перемішайте, доведіть до кипіння. Додайте томатну пасту, сіль і перець за смаком і готуйте 2 хвилини.
Тефтелі залийте соусом. Поставте їх запікатися в духовку на 50-55 хвилин при 200-220 ° С. Соус повинен помірно кипіти. Тефтелі можна перевернути 1-2 рази, щоб вони рівномірно просочувалися соусом.
В кінці приготування додайте рубану зелень.
Смачного!