Рецепт Італійські м'ясні кульки в томатному соусі фото

Італійські м'ясні кульки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрикадельки
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 25 хв.

Італійські фрикадельки відрізняються від тих, що ви звикли їсти. Вони великі, тому на порцію йде 2-3 штуки. Пропоную рецепт, як приготувати італійські м'ясні кульки в томатному соусі.

Опис приготування:

Для мене фрикадельки - це блюдо, яке можна їсти тільки з макаронами або кашею. А ось ці італійські можна подавати самостійно. Фарш готується з суміші свинячого і яловичого м'яса, обов'язково до них кладуть сир, італійські спеції (свіжі трави або сушені). Фрикадельки приготуйте окремо, а потім тушкуйте їх в соусі.

  • Фарш із яловичини - 480 грам
  • Свинячий фарш - 480 грам
  • Молоко - 2/3 склянки
  • Хліб - 3 скибочки
  • Rikotta - 35 грам
  • Пармезан - 35 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Часник - 4 зубчики
  • Борошно - 1 Склянка
  • Оливкова олія - 1/3 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томати - 700 грам
  • Базилік сушений - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 1
1. Наріжте дрібно цибулю, морква, 3-4 гілочки петрушки. Розігрійте оливкову олію в сковороді і викладіть овочі, обсмажте до м'якості овочів, додайте подрібнений зубчик часнику і нарізані дрібно томати. Додайте томатну пасту, базилік, сіль і чорний мелений перець, тушкуйте на слабкому вогні 15-30 хвилин. Перетворіть суміш в пюре і поверніть в сковороду.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 2
2. В сотейник налейте молоко. Нагрійте його, потім додайте в сотейник хліб, розімніть його лопаткою.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 3
3. Вимкніть вогонь і залиште суміш для охолодження.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 4
4. У миску викладіть свинячий і яловичий фарш, додайте обидва види тертого сиру, яйця, сіль, орегано, мелений перець, подрібнений часник, петрушку, хлібну суміш.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 5
5. Гарненько перемішайте фарш до утворення однорідної консистенції.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 6
6. Сформуйте фрикадельки розміром з тенісний м'ячик.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 7
7. Обваляйте кожну фрикадельки в борошні, потім викладіть на тацю.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 8
8. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть кілька фрикадельок.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 9
9. Обсмажте фрикадельки з усіх боків до золотистої скоринки.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 10
10. Поверніть соус на вогонь, після закипання викладіть фрикадельки (окремо).
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 11
11. Акуратно перемішайте фрикадельки, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 15 хвилин на слабкому вогні.
італійські м'ясні кульки в томатному соусі - фото крок 12
12. Подавайте фрикадельки разом з соусом, прикрасивши свіжою зеленню.

Схожі рецепти