Італійські м'ясні кульки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Італійські фрикадельки відрізняються від тих, що ви звикли їсти. Вони великі, тому на порцію йде 2-3 штуки. Пропоную рецепт, як приготувати італійські м'ясні кульки в томатному соусі.
Для мене фрикадельки - це блюдо, яке можна їсти тільки з макаронами або кашею. А ось ці італійські можна подавати самостійно. Фарш готується з суміші свинячого і яловичого м'яса, обов'язково до них кладуть сир, італійські спеції (свіжі трави або сушені). Фрикадельки приготуйте окремо, а потім тушкуйте їх в соусі.
- Фарш із яловичини - 480 грам
- Свинячий фарш - 480 грам
- Молоко - 2/3 склянки
- Хліб - 3 скибочки
- Rikotta - 35 грам
- Пармезан - 35 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 зубчики
- Борошно - 1 Склянка
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томати - 700 грам
- Базилік сушений - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
1. Наріжте дрібно цибулю, морква, 3-4 гілочки петрушки. Розігрійте оливкову олію в сковороді і викладіть овочі, обсмажте до м'якості овочів, додайте подрібнений зубчик часнику і нарізані дрібно томати. Додайте томатну пасту, базилік, сіль і чорний мелений перець, тушкуйте на слабкому вогні 15-30 хвилин. Перетворіть суміш в пюре і поверніть в сковороду.
2. В сотейник налейте молоко. Нагрійте його, потім додайте в сотейник хліб, розімніть його лопаткою.
3. Вимкніть вогонь і залиште суміш для охолодження.
4. У миску викладіть свинячий і яловичий фарш, додайте обидва види тертого сиру, яйця, сіль, орегано, мелений перець, подрібнений часник, петрушку, хлібну суміш.
5. Гарненько перемішайте фарш до утворення однорідної консистенції.
6. Сформуйте фрикадельки розміром з тенісний м'ячик.
7. Обваляйте кожну фрикадельки в борошні, потім викладіть на тацю.
8. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть кілька фрикадельок.
9. Обсмажте фрикадельки з усіх боків до золотистої скоринки.
10. Поверніть соус на вогонь, після закипання викладіть фрикадельки (окремо).
11. Акуратно перемішайте фрикадельки, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 15 хвилин на слабкому вогні.
12. Подавайте фрикадельки разом з соусом, прикрасивши свіжою зеленню.