М'ясні кульки в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кульок з свинячого м'яса в кисло-солодкому соусом за китайським рецептом.
Подавати це свиняче блюдо можна з рисом, і у Вас вийде блюдо, яке чудово виглядає, а на смак ще краще! Блюдо зберігає смак традиційних м'ясних кульок, які подають в Китаї. Вашим гостям не складно буде забути, де вони знаходяться і перенестися в Китай!
- Свинячий фарш - 450 грам
- Часник - 1 зубчик
- Борошно - 40 грам
- Панірувальні сухарі - 55 грам
- Сіль і перець - - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
- Для соусу:цукор - 80 грам
- Яблучний оцет - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1.5 Ст. Ложки
- Вода - 250 мілілітрів
- Зелений болгарський перець - 1 штука
- Помідори - 225 грам
- Консервований ананас - 100 грам
1. Зелений перець дрібно порізати, почистити помідори, замочивши їх на кілька хвилин в окропі. Шкірочка буде дуже легко відділятися. Помідори порізати на 4 частини. Скласти свинячий фарш в миску, додати яєчний жовток, видавлений часник, панірувальні сухарі, сіль і перець. Змішати всі інгредієнти разом.
2. Сформувати 24 кульки з суміші свинячого фаршу, обваляти їх у борошні так, щоб вона добре їх покрила з усіх боків.
3. Додати масло в сковорідку, додати м'ясні кульки і готувати 20 хвилин, постійно перевертаючи, поки вони не стануть золотисто-коричневого кольору і будуть добре просмаженими.
4. Тим часом покласти цукор, оцет і соєвий соус в каструлю. Змішати кукурудзяний крохмаль з водою і додати в каструлю. Довести до кипіння, весь час помішуючи, щоб суміш не підгоріла. Варити на слабкому вогні 5 хвилин, поки соус не загусне.
5. Додати зелений перець, помідори і ананас, добре перемішати і варити на слабкому вогні ще 5 хвилин, поки овочі доброго не прогріються. М'ясні кульки скласти в тарілку, полити кисло-солодким соусом і подати на стіл.