М'ясні кульки з моцарелою в томатному соусі (фрикадельки)
(покроковий рецепт з фото)
Ці ароматні м'ясні кульки з подкопченной моцарелою - ідеальне м'ясну страву до пасти. Вони також стануть відмінною начинкою для сендвічів. Найкраще подавати кульки в томатному соусі.
Приємна кислинка томатів надасть м'ясу неповторний смаковий відтінок. Згідно з рецептом, у вас повинно вийти близько шістдесяти кульок розміром з столову ложку, що робить цей рецепт відповідним для вечірок і великих свят, але тоді раджу вам тримати основну частину страви на дуже маленькому вогні, що б кульки завжди були теплими.
- Томатна паста - 200 грам (за смаком)
- Вода - 2 склянки
- Свинина - 500 грам
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 8 зубчиків (за смаком)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправи, трави - За смаком
- Твердий сир - 100 грам
- Моцарелла - 200 грам
- Базилік - За смаком
Крок 1. Подрібніть часник і цибулю.
Крок 2. Додайте часник і цибулю на сковороду. Підсмажте до м'якості.
Крок 3. Додайте зелень (петрушку) і базилік - вони додадуть аромат нашим м'ясним кулькам. Додайте трохи сиру (пармезан / моцарелла / будь-який твердий сир)
Крок 4. Подрібніть м'ясо в фарш. Змішайте м'ясо з засмажкою. Для формування м'ясних кульок можна використовувати столову ложку.
Крок 5. Наріжте моцарелу на полосочки (розмір залежить від розміру ваших кульок).
Крок 6. Вкладіть моцарелу акуратно в м'ясної кульку, що б він не втратив свою форму.
Крок 7. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте кульки до готовності 10-15 хвилин (поки все не -покроются злегка скоринкою).
Крок 8. Поки кульки в духовці, візьміть велику каструлю, додайте в неї оливкова олія. Поставте на вогонь, додайте зубчик часнику, попередньо примніть його.
Крок 9. Додайте томатну пасту, присипте приправами. Додайте склянку води. Доведіть до кипіння, потім готуйте на повільному вогні близько 15 хвилин. Додайте м'ясні кульки і ще хвилин 20 варіть все разом.