М'ясні фрикадельки з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні фрикадельки з моцарелою - це дуже ситне, смачне і досить просте в приготуванні блюдо. Розповідаю рецепт приготування.
Якщо ви любите смак розплавленого сиру моцарелла і любите м'ясо, то м'ясні кульки з моцарелою просто не мають шансів вам не сподобатися. Саме поєднання плавленого сиру і м'яса - це вже дуже добре, а якщо сюди додати ще й відповідні спеції - вийде взагалі фантастично смачно. Подавати такі м'ясні кульки можна з улюбленим гарніром, овочевим салатом або навіть просто так. Смачного!
- Яловичина (найкраще - лопатка) - 700 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Базилік сушений - 1/2 чайних ложки
- Моцарелла - 200 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Помідори черрі - 100 грам
Яловичу лопатку або іншу частину філе перетворюємо в фарш. Додаємо у фарш яйце і спеції.
Ще раз добре перемішуємо фарш. Він повинен вийти однорідним і добре лепіться.
Беремо шматочок фаршу розміром приблизно зі сливу, робимо з нього корж. У центр коржі кладемо кульку моцарелли - розміром десь з волоський горіх.
Гарненько звертаємо м'ясну корж таким чином, щоб з неї вийшов кульку. Кулька повинен бути щільним, інакше сир витече.
Кожен м'ясної кульку необхідно обваляти в невеликій кількості борошна. Потім викладаємо кульки на деко, змащений маслом або застелений папером для випічки.
Ставимо деко в духовочку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо 20 хвилин. Потім дістаємо деко, на кожну кульку викладаємо ще невеликий шматочок сиру моцарелли і половинку помідора черрі. Ставимо в духовку ще на 2-3 хвилини - і подаємо до столу.