М'ясні фрикадельки з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Коли не знаєте, що б зробити в якості гарячого на обід або вечерю, на виручку прийде цей простий і дуже класний варіант, як приготувати м'ясні фрикадельки з підливою. Смачно, ситно і нескладно!
В даному випадку фрикадельки не чисто м'ясні, а з додаванням хліба. Причому він не пропущений через м'ясорубку, а просто нарізаний кубиками. Це надає не тільки консистенцію фаршу, але і цікавий смак готового блюда. Що стосується соусу, то тут можуть бути варіанти: домашній, приготований з помідорів зі спеціями, наприклад, або покупної. Подавати до столу такі фрикадельки можна з макаронами, картоплею, кашами і будь-якими овочами за смаком.
- Хліб - 250 грам(+ молоко)
- Томатний соус - 1 літр
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Свинячий фарш - 250 грам
- Фарш із яловичини - 350 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
1. З'єднайте пропущену через м'ясорубку свинину і яловичину.
2. Хліб наріжте кубиками і замочіть в молоці.
3. Очистіть і подрібніть часник, збийте яйце, наріжте дрібно трохи свіжої зелені.
4. У глибоку миску до фаршу відправте віджатий від молока хліб, яйце, часник, зелень, сіль, перець. Можна також додати трохи тертого сиру. Ретельно перемішайте.
5. Вийшов ось такий однорідний фарш.
6. До цього часу можна поставити на вогонь каструлю або сотейник з томатним соусом. Нехай потихеньку закипає.
7. Змочіть злегка руки і сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки.
8. Присипте їх злегка борошном.
9. Опускайте по одній в киплячий соус. Гасіть на повільному вогні близько 30-45 хвилин, в залежності від розміру кульок.
10. Готові м'ясні фрикадельки з підливою подавайте з гарніром за смаком. Смачного!